Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 27. 15:06, kedd | Helyi
Forrás: police

Varsány községben is fontos a polgárok védelme

Varsány községben is fontos a polgárok védelme

Bűnmegelőzési szakemberek tartottak biztonságtechnikai bemutatót és vettek részt lakossági fórumon.

A napokban Varsányban kialakított információs ponton várták a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Szécsényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a lakosságot. A rendőrök a gépjárműfeltörések megelőzésére, telefonos csalásokra, valamint az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekre, és ezek megelőzésének lehetőségeire hívták fel a figyelmet. A felmerülő kérdésekre a Szécsényi Rendőrkapitányság szakemberei, Oman Lajos rendőr alezredes és Sztréminé Szita Julianna rendőr törzszászlós adtak választ.

A programhoz kapcsolódva a délutáni órákban a közösségi ház nagytermében lakossági fórum keretében ismerhették meg a meghívottak a vagyonvédelmet szolgáló biztonságtechnikai eszközöket. Sztréminé Szita Julianna rendőr törzszászlós a betöréses lopások, a trükkös lopások és a házaló kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények áldozattá válásának megelőzési lehetőségeiről tájékoztatta a jelenlévőket.

Az egész napos rendezvény kiterjedt a közlekedésbiztonság témakörére is, így a fórum témái között szerepeltek olyan előadások is, melyek a baleset-megelőzés, ezen belül a megváltozott időjárási viszonyokhoz kapcsolódó balesetveszély és a láthatóság fontosságára hívták fel a résztvevők figyelmét.

A program zárásaként a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának ajándékát, láthatósági mellényt vehettek át a résztvevők.

Kérjük a lakosságot, hogy a biztonság érdekében fogadják meg alábbi bűnmegelőzési tanácsainkat:

  • Soha ne váltson fel pénzt annak, aki ilyen indokkal az utcán állítja meg, vagy csenget be Önhöz! Hárítsa el kérését!
  • Idegen személyeket ne engedjen be lakásába, házába, bármilyen indokkal is érkezik! Mindegy, milyen hivatalra, hatóságra hivatkozik a belépni szándékozó, minden esetben kérjen tőle arcképes igazolványt, megbízólevelet! Gyanú esetén hívja fel azt a szolgáltatót, szervet, amelyre hivatkozik! Győződjön meg a belépés jogalapjáról!
  • Házalótól ne vásároljon semmilyen nem igazolt, vagy bizonytalan eredetű terméket, árut!
  • Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodik!
  • Vásárlás közben, az áru válogatásakor se tegye le táskáját, illetve pénztárcáját a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!
  • Értéktárgyait, iratait ne tegye kosara, táskája tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezze el, melyet szorosan, testközelben tarthat!
  • Személyes iratai közül csak a feltétlenül szükségeseket tartsa magánál!
  • Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van! A pénzét lehetőség szerint ne egy helyen tartsa! Ha lehetséges, az Önnél lévő készpénzt elosztva, a táskája vagy ruházata különböző zsebeibe helyezze el, mert így egy esetleges zseblopás során nem veszíti el minden értékét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:00, szerda | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.