Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 23. 09:55, hétfő | Helyi
Forrás: Tarnóczi László

Vajdasági egyetemista lett Az év Solid Edge diáktervezője

Vajdasági egyetemista lett Az év Solid Edge diáktervezője

A vajdasági Hejberger Konrád nyerte a Salgótarjáni Szakképzési Centrum, a Stromfeld Szakgimnázium és a GraphIT Kft. által első alkalommal megrendezett „Az év Solid Edge diáktervezője” országos versenyt.

A Neumann János Egyetem elsőéves vajdasági hallgatója szoros küzdelemben előzte meg a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Szakgimnáziuma végzős tanulóját, a győztes jutalma a GraphIT Kft. felajánlása 12 hónapon keresztül havi 100 000 Ft Solid Edge -ösztöndíj, a 3DConnexion Kft. termékcsomagja és Nógrád Megye Önkormányzatának ajándéka, a második helyezett egy éven át havi 50 ezer forintos jutalomban részesült.

Nem szakirány-specifikus, hanem elsősorban logikai kihívásokat tartalmazó tervező-feladatokat kellett a versenyzőknek megoldaniuk. „Olyan feladatokat adtunk, amelyek általános modellezéssel megoldhatók, de tervezői gondolkodás szükséges hozzá” – hangsúlyozták a társszervező graphIT Kft. képviselői.

Gembiczki Ferenc, a Salgótarjáni Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte: a versenyben magas színvonalú teljesítményt nyújtottak a diákok, Salgótarján és a szakképzési centrum pedig jó házigazdának bizonyult. A Stromfeld-napokra időzített rendezvényen a kiállító nagyvállalatok, az SVT-Wamsler, a Mitsuba, a Viessmann Kft-t vagy a Delta-Tech Kft.vezetői személyesen győződhettek meg a korszerű oktatási körülményekről. Matthias Viesmann,, a nevét viselő bátonyterenyei modellgyártó cég ügyvezetője, vagy a salgótarjáni ipari parkban működő japán vállalat, a Mitsuba igazgatója, Matsumura Tomoyuki is meglepődött a korszerű tervezéshez és gyártáshoz szükséges oktatási eszközpark láttán.

Bozó János, a Stromfeld Szakgimnázium igazgatója reményét fejezte ki, hogy jövőre folytatása is lesz a kezdeményezésüknek. A versenyt a házigazdák mellett támogatta a GraphiT Kft., a 3Dconnexion Kft., a Professional Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, a Mitsuba Hungary Kft., a Viessmann Kft., a PCT Office Kft. Delta-Tech Kft., az SVT-Wamsler, az Eglo Pásztó, a Salgglass Zrt., a Fairtool, Nógrádker Zrt., a Profimill Fémmegmunkáló Kft., Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bátonyterenye Város Önkormányzata és Nógrád Megyei Önkormányzata. Ennek köszönhetően minden versenyző értékes ajándékokkal tért haza. A díjátadó ünnepséget a SÁIK Petőfi Sándor Tagiskolájának Oláhné Franczuz Erika vezette kórusának műsora nyitottaSA.

A Közösségi Média megosztás - játék nyertese Somoskői Balázs, aki a pásztói Eglo ajándékát kapta, a három legjobb Nógrád megyei versenyzőnek, Szabó Alexnek, Illés Armandnak és Kiss Tamásnak a Viessmann ügyvezetője adott át értékes ajándékcsomagot. A Legjobb Nógrád Megyei versenyző különdíját a Mitsuba által felajánlott laptopot Macumura Tomojuki ügyvezető igazgatótól Szabó Alex vehette át, továbbá megkapta a Salgglass munkaszerződését, a Delta Tech és a Mátra Szakoktatás Kft. ajándékcsomagját. Legjobb Nógrád Megyei versenyző felkészítő tanára Dániel László, az ő ajándékait a Delta Tech, Fairtool és az Eglo ajánlotta fel.

Hatodik helyezést ért el Juhász Csaba. Ajándékait felajánlott a Delta Tech és a Mátra Szakoktatás Kft., ötödik helyezett György Dávid. Díjai: Professzionál Salgótarján felajánlása kettő terrabájtos külső merevlemez, valamint a Delta Tech ajándékcsomagja. Negyedik helyezett Kinka Árpád. Díjai: Professzionál Salgótarján felajánlásában egy monitor, valamint a Delta Tech ajándékcsomagja. Harmadik lett Róka Dávid, az ő díja graphIT Kft felajánlásában Solid Edge haladó tanfolyam és egy Solid Edge fejlesztői tanfolyam, a 3Dconnexion 3D-s termékcsomagja és a Professzionál felajánlásában videokártya.

A második helyezett Magyarics Norbert a GraphiT Kft felajánlását kapta: 12 hónapon át havi 50 000 Ft Solid Edge ösztöndíj, valamint a 3Dconnexion 3D-s termékcsomagját vihette haza. A verseny fődíját az első helyezett Hejberger Konrád nyerte. Jutalma: GraphIT Kft felajánlása 12 hónapon keresztül havi 100.000 Ft Solid Edge ösztöndíj, a 3Dconnexion 3D-s termékcsomagja és Nógrád Megye Önkormányzatnak ajándéka.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.