Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 18. 09:58, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek az alvó barátnőjére baltával támadó férfi ellen

Vádat emeltek az alvó barátnőjére baltával támadó férfi ellen

Fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért az ügyészség a férfire.

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a letartóztatásban lévő székesfehérvári férfival szemben, aki Környén, egy hétvégi házban baltával támadt alvó barátnőjére.

Az elkövető 2017 áprilisában egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a sértettel, ezt követően több alkalommal találkoztak. A vádlott és a sértett 2017. augusztus 6-án este Környén egy hétvégi házban találkoztak – közölte közleményében az ügyészség.

Hozzátéve: a vádlott nem tudta elfogadni, hogy a sértett csupán barátként tekint rá, ezért elhatározta, hogy megöli őt. Miután a sértett elaludt, a vádlott egy 30 centi hosszúságú baltával a fejét többször megütötte. A férfi úgy vélte, hogy a sértett meghalt, ezért a helyszínt elhagyta. A vádlott ezután este feladta magát a rendőrségen. A bűncselekmény helyszínére érkező rendőrök megállapították, hogy a sértett még él, ezért mentővel kórházba szállíttatták.

A súlyos koponyasérülések a sértett életét közvetlenül veszélyeztették, a szakszerű orvosi ellátás hiánya miatt a helyszínen életét vesztette volna – olvasható a közleményben.

Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2017. augusztus 9-én rendelte el. Az ügyészség a vádiratban pedig most indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását tartsa fenn, továbbá arra, hogy a vádlottat fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.