Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Január 28. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Vadászati és erdészeti klaszter a magyar-szlovák határ mentén

Vadászati és erdészeti klaszter a magyar-szlovák határ mentén

Sikerrel zárult az „Erdészeti és vadászati klaszter a határon átnyúló fenntartható fejlődés elősegítésére” projekt, mely a napokban lezajlott szécsényi konferenciával zárult.

A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében lebonyolított projekt – melynek vezető vezető partnere az Ipoly Erdő Zrt. volt – megvalósításával egy olyan új, üzleti, tanácsadói és információs szolgáltatást nyújtó klaszter jött létre, mely a jövőben atékonyan hozzájárulhat az erdészettel, vadászattal és turisztikával foglalkozó vállalkozások üzleti környezetének javításához, az információs környezet és a határon átnyúló üzleti kapcsolatok fejlesztéséhez.
A klaszternek a határ két oldalán (Nógrád és Pest, valamint Besztercebánya és Nyitra megyékből) 300 – 150 magyar, 150 szlovák – tagja van, akik magán és állami erdészeti gazdálkodók, erdőbirtokosságok, vadásztársaságok, vadgazdálkodók, erdészeti és vadászati termékeket előállítók és e termékekkel kereskedők, vadászati szállást kínáló vadászház tulajdonosok, általános turisztikai szolgáltatást nyújtó, ökoturisztikai szempontból fejleszthető panziók és erdei iskolák.
A klaszter honlapján, a www.nkik.hu oldalon a tagok megismerhetik partnereik elérhetőségét, tevékenységét, szabad kapacitását és a projekt minden kommunikációs anyagát. A pályázat keretében marketing tanulmányok (3 magyar nyelvű, 3 szlovák nyelvű) és ismeretterjesztő füzetek (magyar-szlovák nyelven) készültek a biomassza, mint megújuló energiahordozó erdészeti termék, a vadászat, vadgazdálkodás és az ökoturisztika témaköreiben, amelyek felhasználása, ismerete új együttműködési formákat, lehetőségeket és piacokat teremt a fenntartható fejlesztések elősegítésére.

Ízkollázs
Menetrendek
Palóc blog
Képeslapküldő
Traffipax

Címkék: projekt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét

2024. Április 18. 16:16, csütörtök | Helyi

Influenza - NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)