Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 16. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Újra első osztályú raliverseny lesz Salgótarjánban

Újra első osztályú raliverseny lesz Salgótarjánban

Újra első osztályú raliverseny lesz Salgótarjánban, a Salgó 2017 futamát április végén rendezik meg, várhatóan 140-160 versenyzővel.

Berényi Ákos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) rali szakágának vezetője a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az országos bajnokság második futama lesz a salgótarjáni, aszfaltos utakon, a lebonyolításról még zajlik az egyeztetés. Április 28-30-án ezúttal is másodosztályú verseny zajlik a városban, majd a szombati prológ, a belvárosi versenyfelvezető gyorsasági szakasz után vasárnap versenyeznek a Salgó 2017 résztvevői.

A szakágvezető hozzátette: szeretné, hogy 2018-ban kiemelt rendezvény legyen a Salgó 2017, mert a versenyzők tavaly is elégedettek voltak, szeretik ezt a régiót, nagyon jók a versenypályák.

Fodor Krisztián versenyszervező közölte, hogy az első osztály és az ORC kategória mintegy 70 autót vonultat fel, a másodosztállyal együtt 140-160 között lehet majd a versenyzői létszám Salgótarjánban. Pénteken a fakultatív átvételekkel kezdődik a program, szombaton a három-négy órás prológ után este "összeolvad" a Salgó és az Ózd rallye. A versenyzők így az eddig megszokott négy helyett hét helyszínen mérettetik meg magukat.

A szervezők a gyorsasági szakaszok helyszíneit nem árulták el, mindössze annyit, hogy szeretnek ragaszkodni a hagyományokhoz, így várhatóan a Cered-Zagyvaróna közötti és a kazári szakaszt is beautózzák majd a versenyzők.

Salgótarján önkormányzata négymillió forinttal, ingyenes önkormányzati ingatlanhasználattal, takarítással vagy kordonépítéssel is segíti a Salgó 2017 rallyt. Fekete Zsolt polgármester szerint a városiak és a versenyzők is évek óta várnak már erre a programra, úgy fogalmazott, hogy a város kitörési pontjai közé tartozik a sportturisztika is.

Fotó:biroautosport.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.