Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 19. 08:33, hétfő | Helyi
Forrás: NMKI

Tűz volt a salgótarjáni Kohászban

Tűz volt a salgótarjáni Kohászban

A kazánház és annak tetőszerkezete teljesen megsemmisült a tűzben, a művelődési központ bal szárnyában kialakított emeleti apartmanból pedig egy személyt kórházba kellett szállítani.

Tűz keletkezett a salgótarjáni Salgó úton álló Kohász Művelődési Központ épületében. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, illetve a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. A tűzoltók kiérkezésének idején a művelődési központot a kazánházzal összekötő folyosó, illetve a kazánház és annak tetőszerkezete állt lángokban, mintegy huszonöt négyzetméternyi területen. A kazánhelyiségben egy gázkazán, illetve az ott tárolt berendezési tárgyak égtek. A tűzoltók több vízsugárral, több irányból támadva, megfeszített munkával fékezték meg a lángokat, hatékony és összehangolt oltási tevékenységük eredményeképp sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a művelődési központ további helyiségeire. A tűz keletkezésének idején egy személy tartózkodott az épület bal szárnyának emeletén kialakított apartmanban, akit a helyszínre elsőként kiérkező rendőrség munkatársai kísértek ki az épületből, majd a mentőszolgálat munkatársai füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. A salgótarjáni és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az oltási munkálatok idején összesen öt propánbutángáz-palackot hozott ki az épületből, végül elvégezték a szükséges utómunkálatokat. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Képünk illusztráció.

Címkék: 2018., salgótarján, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:00, péntek | Helyi

Reggel helyenként fagyhat.

Kezdetben sok napsütésre számíthatunk, de a keleti tájakon elszórtan záporok előfordulhatnak.

2024. Április 19. 05:34, péntek | Helyi

A felhőetetés okozta a dubaji heves esőzést?

Terjed a neten egy furcsa elmélet: tényleg a „felhőetetés” okozta a dubaji heves esőzést? Az Interneten már emberi beavatkozásnak tulajdonítják a dubaji esőzést, de a szakemberek árnyalták a képet.

2024. Április 19. 05:29, péntek | Helyi

Hszi Csin-ping májusi látogatása

Megbéníthatja a budapesti közlekedést Hszi Csin-ping májusi látogatása.

2024. Április 19. 04:58, péntek | Helyi

Rendkívüli sajtótájékoztató Salgótarjánban 2024. 04. 18.

Salgótarján - Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott.