Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 25. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció

Több mint 700, ablakból kizuhant gyerek halt meg idén Oroszországban

Több mint 700, ablakból kizuhant gyerek halt meg idén Oroszországban

Több mint 700, ablakból kiesett gyerek vesztette életét idén Oroszországban - közölte Anna Kuznyecova, az orosz elnök gyermekjogi biztosa egy hétfői moszkvai sajtótájékoztatón.

"Több mint 700 gyerek nem megy többé iskolába. Ezek a gyerekek idén estek ki az ablakból. Ezek megdöbbentő adatok. Ez nagyjából két általános iskolának felel meg" - mondta Kuznyecova, és javasolta, hogy A gyermekkor biztonsága elnevezésű országos program keretében erre a problémára fordítsanak külön figyelmet.

A gyermekjogi ombudsman korábban azt közölte, hogy az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) adatai szerint az idei nyári szünidő alatt 492 gyerek halt meg Oroszországban, közülük 343 vízbe fúlt. Tavaly 294 gyerek veszett a vízbe a vakáció alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.