Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 03. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: NMKI

Szűk két hét és hivatalosan is itt a fűtési szezon!

Szűk két hét és hivatalosan is itt a fűtési szezon!

Minden évben október 15-én indul a fűtési szezon.

Az addig hátralévő két hét még elegendő lehet ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet ugyanis a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása.
Elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. A legcélszerűbb az első fűtés előtt szakemberrel megvizsgáltatni és kitisztíttatni. Abban a csaknem fél évben, amíg nem kellett fűteni, por és szennyeződés rakódott le a nyílt égésterű fűtőeszközökön, ami rontja az égés minőségét és balesetekhez is vezethet. A rendszeresen karbantartott és kitisztított fűtőeszköz nemcsak biztonságos, hanem gazdaságosabban is működtethető.

A szennyeződések, eltömődések és a szabálytalan házi kivitelezés miatt az égéstermék visszaáramolhat, a tüzelő-fűtőberendezés pedig meghibásodhat. A zárt térbe visszajutó gázok már alacsony koncentrációban is komoly veszélyt jelentenek az emberekre és a háziállatokra. A legnagyobb veszélyt a szén-monoxid jelenti. Ez a gáz színtelen, szagtalan, jól elkeveredik a szoba levegőjével és rendkívül mérgező. Hogy biztonságban tudja saját magát és szeretteit, házi kedvenceit, vásároljon tüzeléstechnikai szakboltban egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt. A katasztrófavédelem weboldalán megtalálható az ellenőrzéseken megfelelt és a megbukott érzékelők listája is.

Az alábbi linken található érzékelők megfelelő biztonságot nyújtanak:
http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/piacfelugyelet/Megfelelo_CO-erzekelok_20170803.pdf

Az alábbi linken található érzékelők megbuktak az ellenőrzéseken, ne használja őket!
http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/piacfelugyelet/Nem_megfelelo_CO-erzekelok_20170803.pdf

Kép:http://obj.altapress.ru

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 16:41, hétfő | Helyi

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak

A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései: A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.

2024. Április 22. 16:20, hétfő | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 22. 13:54, hétfő | Helyi

EM: már több mint 5000 nyertes a Napenergia Plusz programban.

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 22. 11:30, hétfő | Helyi

Rétvári Bence: újabb kétszázezer diák kap notebookot az államtól.

Újabb, csaknem kétszázezer notebookot oszt ki a kormány az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett, korszerű eszközökön.