Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 18. 08:20, kedd | Helyi

Szeretet gyömölcsei nagycsaládosoknak

Szeretet gyömölcsei nagycsaládosoknak

A Nógrád községben tevékenykedő Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület önzetlen adományokkal segített nagycsaládosokon.

Egy népes családot, sok gyermeket eltartani minden körülmények között embert próbáló feladat, a mai gazdasági helyzetben talán még nehezebb, mint bármikor volt. Nógrád községben, a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület éppen ezért tűzte ki képzeletbeli zászlajára a nagycsaládosok megsegítésének jelszavát.
A 2009-ben indított „Tápláló szeretet” programjuk alapja abból a nemes gondolatból táplálkozik, hogy mindenki tud segíteni, ha akar – még akkor is, ha a segítő esetleg maga is rászoruló. Akár leckeként is tanítható lenne e megkapó szellemiség…
Vidéken sok kertben több zöldség és gyümölcs terem annál, mint amennyire szüksége lehet az ott élő családnak. A többletet általában szomszédoknak, ismerősöknek adják, esetleg elcserélik, vagy megetetik az állatokkal, legrosszabb esetben hagyják elrohadni. A nógrádi egyesület tagjai úgy gondolták, hogy munkájuk és szeretetük gyümölcséből ne csak saját családtagjaiknak, hanem számunkra ismeretlen nagycsaládosoknak is jusson.
Idén sem volt síránkozás, derékfájás, panaszáradat. Előkerültek az üvegek, fakanalak, zsákok, zacskók, hogy ki-ki a maga módján betegye a közösbe, amit gyűjtött, termelt, vagy készített. Összefogtak a helyiek, akikhez drégelypalánki, horpácsi, ipolyvecei, kétbodonbyi, rétsági, tolmácsi civil szervezetek is csatlakoztak: az egyesület összegzése szerint 143 önkéntes vett részt az akcióban. Nem is véletlen, hogy az összegyűlt mennyiség a tavalyi duplája lett. Az adományt ezúttal a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) két szervezete, a III. kerületi csoport és a Nagycsaládosok Szentlőrinc Egyesülete (XVIII. ker.) vehette át
A majd két mikrobusznyi áru tartalma a vidéki kertet varázsolta elő: 748 üveg befőtt, lekvár, savanyúság, paradicsomlé, ketchup, szörp, zöldbab, tök, lecsó, sóska; 96 csomag szárított tea és fűszer; 119 kg krumpli; 30 kg alma; 20 kg szilva; 47 kg liszt; 30 db konzerv; 22 csomag száraztészta; 19 kg cukor, valamint tej, kakaó, dió, mák, méz, keksz, rizs, hagyma, bab, olaj, és zöldség.
Mindez valóban tápláló szeretet, követendő példa. És tanítható. Leckeként idősnek és fiatalnak, bárhol, bármikor!

Címkék: nagycsaládos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.