Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Május 25. 12:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Szélessávú vezetékes hálózatot fejleszt a salgótarjáni járásban a Magyar Telekom

Szélessávú vezetékes hálózatot fejleszt a salgótarjáni járásban a Magyar Telekom

Szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt a salgótarjáni járásban a Magyar Telekom, az uniós támogatással megvalósuló beruházás 2018 őszén fejeződik be a térség 26 településén

- erről a Magyar Telekom közép-kelet-magyarországi régióvezetője számolt be szerdán Salgótarjánban.

Szűcs Róbert sajtótájékoztatón közölte: a Telekom 768,5 millió forintos támogatást nyert a másodpercenként legalább 30 megabit sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázaton.

A pénz a beruházási költség 66 százaléka, amelyet önerővel egészít ki a vállalat - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint az új hálózaton szupergyors internetet, széles tévé-csatorna választékot, több képernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint interaktív tévézési lehetőséget biztosítanak ügyfeleiknek.

Szűcs Róbert elmondta: a fejlesztés eredményeként további közel tízezer háztartásban lesz elérhető a nagysebességű vezetékes internet.

Az építést Cereden, Szilaspogonyban és Zabaron kezdik meg várhatóan június elején. Az első településeken jövő tavasszal lesz elérhető az új hálózat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.