Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 07. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szabadidős rendőr látta el a baleset sérültjét

Szabadidős rendőr látta el a baleset sérültjét

A Készenléti Rendőrség objektumőre részesítette elsősegélyben azt a férfit, aki az M5-ös autópályán szenvedett balesetet.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt október 6-án 8 óra 45 perckor az M5-ös autópálya Kecskemét felé vezető oldalán, az ócsai lehajtó közelében. A balesetet elsőként észlelő autósok között volt Végh Adrián törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóságának szabadidős kiemelt objektumőre, aki felmérve a helyzetet, azonnal szolgálatba helyezte magát.
Miután tájékozódott a baleset részeseivel kapcsolatban, a segélyhívót tárcsázva, mentőt és rendőrt kért a helyszínre, illetve megkezdte a baleset sérültjének ellátását. Az egyik gépkocsivezető bal karja erősen vérzett, sebeiből üvegszilánkok álltak ki. A törzsőrmester megtisztította sebeit, majd fedőkötést alkalmazva, azt bekötözte. Ekkor érkeztek a helyszínre a mentők, illetve a rendőrök, akik innen átvették tőle az intézkedést.

A törzsőrmester szakszerű elsősegélynyújtását segítette, hogy egészségügyi szakközépiskolát végzett, 14 éves kora óta önkéntese a Magyar Vöröskeresztnek, folyamatosan részt vesz mentéssel kapcsolatos tréningeken, képzéseken, és az Országos Mentőszolgálat Pesterzsébeti Mentőállomásának mentőgépkocsi-vezetője. Ezen kívül az elmúlt napokban vett részt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács élménypedagógiai képzésén, melyen az egyik feladat épp az elsősegélynyújtás volt.

Címkék: baleset, rendőr, segítség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni