Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 13. 09:53, péntek | Helyi
Forrás: police

Rendőrkézen a sorozatbetörő

Rendőrkézen a sorozatbetörő

Élelmiszert, laptopot, újságokat és hűtőberendezést lopott a betörőpáros Jobbágyiban.

A Pásztói Rendőrkapitányság 2 rendbeli lopás bűntett és 1 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 22 éves, továbbá 1 rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 23 éves jobbágyi férfi ellen.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsított és 23 éves társa 2017. október 10-ére virradó éjszaka az egyik jobbágyi élelmiszerbolt bejárati ajtaját erőszakkal kinyitották, az üzletbe bejutva kutatást végeztek, melyet követően az épület külső falán elhelyezett hűtőberendezést leszakították és eltulajdonították.

A 22 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy a fenti időpontban az egyik jobbágyi élelmiszerbolt hátsó raktárhelyiségének ajtaját megrongálta, majd onnan fagyasztott hústermékeket, különféle élelmiszert és újságokat lopott el. A gyanúsított 2017. október 9-én a kora reggeli órákban egy, a település belterületén parkoló személygépjárműből, a sofőr mellől, az ülésén elhelyezett laptopot hirtelen elvette és azzal a helyszínről elszaladt.

A rendőrök a két férfit a napokban elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták és lefoglalták.

A rendőrök a 22 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására, továbbá vizsgálják, hogy más hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével a összefüggésbe hozható-e. Társa szabadlábon védekezik.

Címkék: betörés, Jobbágyi, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.