Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. December 12. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: police

Rablás és lopás Héhalmon

Rablás és lopás Héhalmon

Egy 49 éves férfit vettek bűnügyi őrizetbe a pásztói nyomozók.

A Pásztói Rendőrkapitányság két rendbeli rablás bűntett és egy rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 49 éves O. János ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. december 10-én a reggeli órákban az egyik héhalmi családi házba - a nyitott ajtón keresztül - bement és az egyik szobában kutatott, amikor az időskorú sértett kérdőre vonta. O. János az időskorú, védekezésre képtelen sértettet az ágyra lökte, leszorította, zsebeit átkutatta, majd távozott az ingatlanból.

O. János megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2017 tavaszán és nyarán, ugyanezen sértett családi házába a nyitott ajtón keresztül bement. A gyanúsított tavasszal - míg a sértett az ágyon ült - kisebb összegű készpénzt vett magához és távozott az ingatlanból. O. János 2017 nyarán az ingatlanban az időskorú sértettet hátulról átölelte, kezeit leszorította és a zsebeit átkutatta, melyből nagyobb összegű készpénzt tulajdonított el.

O. Jánost a rendőrök 2017. december 11-én elfogták, a Pásztói Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a férfit bűnügyi őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Címkék: 2017, Héhalom, lopás, rablás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.