Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 12. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Óvodások a kapitányságon

Óvodások a kapitányságon

A rendőrök a napokban a Szécsényi Rendőrkapitányságon színes programokkal várták az oda látogató óvodás csoportot.

A napokban a Szécsényi Rendőrkapitányság nagytermében Lászlók Nóra rendőr százados és Sztréminé Szita Julianna rendőr törzszászlós fogadta a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda Őzike csoportját. A rendőrök a program céljául azt tűzték ki, hogy a gyerekek ne csak intézkedés közben találkozzanak rendőrökkel, hanem ismerjék munkájukat, merjenek segítséget kérni, illetve esetleges problémáikkal bizalommal forduljanak a rendőrök felé.

A Szécsényi Rendőrkapitányság udvarán az óvodások megtekinthették a megkülönböztető jelzést használó járműveket és a rendőrautóba is beülhettek. Ezt követően a kicsik átismételték a gyalogos közlekedésre vonatkozó legfontosabb ismereteket, majd az óvodában tanult közlekedési szabályokat játékos feladatokon keresztül gyakorolhatták, illetve megtanulták, hogy a gépkocsiban való utazás során a biztonsági gyermekülés használata életmentő lehet.

Népszerű volt a kicsik körében „az eltűnt gyermek felkutatása” feladat, melyben az ovisoknak – szolgálati rádiók segítségével – egyik társukat kellett megtalálniuk. A gyerekek nagy érdeklődést és aktivitást mutattak a bemutatók és a feladatok iránt, továbbá köszönettel fogadták az ajándékba kapott láthatósági mellényeket és fényvisszaverő karkötőket is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 15:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.