Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2019. Január 09. 00:59, szerda | PR

Országos irodakörkép 2019 legelején

Országos irodakörkép 2019 legelején

Komoly fejlesztések zajlanak a hazai irodapiacon, és egyre több az igényes vevő. Tekintsünk egy kicsit ki Budapestről is, hogy lássuk, miből válogathatnak a cégek országszerte!

Még mindig a B kategória a legkedveltebb

Budapesten nagyban fejlődött az irodák kínálata, például a Váci úton épültek jelentős irodaépületek. 250 ezer új kiadó négyzetméter épült ki 2018-ban; ennél csak a 2008-as és a 2009-es év volt jobb a növekedés szempontjából.
A vevői oldal, azaz a vállalatok egyre inkább keresik az A kategóriás, azaz a legigényesebb szegmensbe tartozó helyszíneket működésükhöz.
A lakásirodákat egyre többen elhagyják az irodaházakért Budapesten, amiért a kaotikus belvárosi parkolási helyzet is okolható. A garázzsal rendelkező helyek sokkal versenyképesebbek. Ezek közül egyelőre inkább a B kategória a legkeresettebb, de az A kategóriára is nagyobb az érdeklődés, mint korábban.

A szakértők szerint kevésbé bizonyultak sikeresnek a város szélére települt irodacentrumok. Akármilyen színvonalasak belül, és bármennyire is megfelelnek a legújabb kor követelményeinek, a munkavállalókat visszatartja az utazás ténye.
Nem sokan szeretnek egy irodába reggelente túl hosszasan bkv-zni akkor sem, ha irodai jógás, babzsákos munkahely várja őket. A munkatársak szempontjából a metróval, de legalalábbis egy központi villamosvonallal közvetlenül megközelíthető munkahelyek a nyerők - ez az utóbbi pár év tanulsága.

Vidék: a nagyvállalatok komoly székhelyet építenek ki

A vidéki irodapiaci térképen egyelőre kevés nagyváros van rajta komolyabb súllyal. A cégek, vállalatok kisebb arányban keresik a magas színvonalú irodákat, mint Budapesten.
A vidéki központtal rendelkező nagyvállalatok inkább saját irodaházzal rendelkeznek - akár A kategóriással is -, mintsem hogy a bérleti piacon keressenek.Jellemző, hogy az egyik nagyobb csarnokból, hangárból leválasztanak egy részt az irodáknak, és kisebb szobákra bontják ezt a teret. A nagyvonalú open space megoldás kevésbé bevett a vidéki, saját tulajdonú irodáknál.

Egy-két órára is lehet irodát találni

De Győr, Székesfehérvár, Miskolc és Debrecen már rendelkezik komolyabb irodakínálattal, itt kimondottan magas színvonalú irodaházakat adtak át az elmúlt időszakban.
A kínálatot természetesen a kereslet élteti. Szerencsére a válság jelei egyre távolabb vannak, és élénkül az érdeklődés - például az In-Managament portfóliójába tartozó helyszínek iránt is.
Győrben nagyon népszerű a belvárosi Lloyd palota, amely exkluzív volta ellenére is keresett. Debrecenben most létesült egy LEED Gold minősítésű - természetesen A kategóriás - irodakomplexum a belvárosban.

Ugyanígy ezek a vidéki nagyvárosok azok, amelyek élen járnak a fővárosban már bevezetett szolgáltatások terén. Győrben, Szegeden, Debrecenben, Pécsen, Székesfehérváron - emellett érdekes módon Gárdonyban és Lovasberényben - lehet coworking irodát találni, és úgynevezett szolgáltatott irodát bérelni akár fél órára, például egy tárgyalás idejére.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.

2019. Január 15. 19:38, kedd | PR

Bérelj limuzint minden alkalomra, avagy a luxus mindenkinek jár!

Ha vonz a hírességek életstílusa, szívesen átélnéd a különlegesség atmoszféráját, akkor rendelj limuzint! Itt a remek alkalom egy kis luxusra!

2019. Január 09. 00:57, szerda | PR

Erre figyeljünk, ha kültéri világítást tervezünk

Dübörög a tél minden szépségével és kellemetlenségével együtt. Hamarosan talán már érezni is fogjuk, hogy újra egyre hosszabbak lesznek a nappalok, de addig is a világítással pótoljuk a fény hiányát.