Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Augusztus 18. 10:21, péntek | Belföld
Forrás: mti.hu

NGM: 101 kkv kapott 4,5 milliárd forint fejlesztési támogatást

NGM: 101 kkv kapott 4,5 milliárd forint fejlesztési támogatást

Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

A támogatással összesen közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg - tájékoztatta pénteken az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

A vállalkozások új eszközök beszerzésére, információs technológia-fejlesztésre, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására fordíthatják a támogatási összeget, újonnan kifejlesztett technológiákkal új termékeket hozhatnak létre, illetve új szolgáltatásokat is kialakíthatnak - tette hozzá.
A "Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés" című felhívás nyerteseinél fontos volt, hogy a tudományos kutatásokon keresztül olyan piacképes termékek, szolgáltatások jöjjenek létre, amelyek hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességének, innovációs tevékenységének növeléséhez.
A mostani döntésekkel 42 innovatív vállalkozás kapott támogatást ötleteik megvalósításához és piacra vitelére, ezek a cégek több mint 5,1 milliárd forint értékű fejlesztést hajthatnak végre - ismertette az államtitkár.
Rákossy Balázs kiemelte: a kormányzati gazdaságpolitika nagy hangsúlyt fektet az innováció és kutatás-fejlesztés területére. Magyarország 2020-ra a GDP-arányos K+F ráfordításokat a jelenlegi 1,4 százalékról 1,8 százalékra, 2030-ra pedig 3 százalékra tervezi növelni. A kormány uniós és hazai forrásokból 2014 és 2020 között kutatás-fejlesztési programokra 500 milliárd forintot bocsát rendelkezésre.
Kapacitásbővítő beruházásainak támogatására 59 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert 1,35 milliárd forintot, beruházásaik összértéke meghaladja a 2,7 milliárd forintot - mondta el az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni