Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Április 17. 08:44, kedd | Sport

Népkerti Quados-Autós őrület

Népkerti Quados-Autós őrület

Avagy minden, ami a szem-szájnak ingere.

Jótékonysági Salakshow, a MENTO Kupa I. Fordulója és a 2017-es Salak Királya Cím díjkiosztója kerül megrendezésre április 7-én a miskolci Népkerti sportpályán. Quad Track és Short Track Quad OB I. Futama is lesz. Salakmotor betétfutamok, és autóverseny is lesz.

Honnan is vártok indulókat a Quad kategóriákba a versenyre?

- Az ország minden pontjáról, Mosonmagyaróvár, Budapest, Vác, Újkígyós, Miskolc, Eger városokból szoktak jönni többen. Egy lengyel versenyző is jelezte részvételét már korábban, így nemzetközivé is válhat a rendezvény.

Milyen irányba is fognak menni a quadosok és az autósok?

- Balra tarts lesz most, de az éven lesz két verseny amikor jobbra tarts lesz.

Kinek is ajánlod a quad sportot és miért?

- Mindenkinek ajánlom, aki szereti a motorsportot. Könnyedebben tanulható, mint egy kétkerekű motorkerékpár, mivel, hogy négykerékkel áll a talajon. El lehet kezdeni 8-10 éves korban, vagy mint én akár 43-50 évesen is.

Kell-e külön öltözet a versenyzéshez?

- Megfelelő védőöltözet kötelező, amelyek: bukósisak, szemüveg, gerincvédő, csizma, kesztyű, a külső ruházat lehet cross, vagy bőr ruha.

Ki is indulhat országos bajnoki futamokon?

- Éves licences versenyző, napi licencel indulhatnak (ennek feltétele: Felnőtteknél jogosítvány, akinek nincs jogosítványa annak sportorvosi igazolvány szükségeltetik, a fiatalkorúaknak pedig szülői beleegyezés szükségeltetik. A felsorolt ruházatok mellett szükséges egy biztonságos quad, aminek kötelező felszerelése a vészleállító és a kilépő. Ezen felül a fékrendszere legyen tökéletes a biztonságos versenyzéshez.

Partnereink segítségét köszönjük! MENTO Kft., Jánosik Kft., OLP-TECH Kft., Nagoya.hu, Kraftwerkbau.hu, Formula.hu, Fho.hu, ESZO Kft., DHJ Építő Kft., Davidvedoruha.hu, Calysto Kft., Borsod Racing Média, Bellarenda Kft.

Címkék: autósport, quad

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.