Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Július 23. 07:08, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Mint a trópusokon, olyan időnk lesz

Mint a trópusokon, olyan időnk lesz

Hőség - A következő napokban trópusi időjárásra kell készülni

A napok óta tartó 35 Celsius-fokot is meghaladó napi csúcshőmérséklettel járó forró időjárás után a következő napokban sokak számára további nehézséget jelenthet, hogy egy közeledő front előtt nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, ezért fülledt, már-már trópusi időre lehet számítani - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán Facebook-oldalán.

Az elmúlt napokban egy anticiklon hatására sok napsütés és rekkenő hőség jellemezte az ország időjárását. A következő napokban déli, délnyugati irányból meleg és páradúsabb levegő érkezik a térségbe. Ennek nyomán újra lehetnek záporok, zivatarok. "Igazi felfrissülést" majd egy jövő hét elején érkező újabb front hoz majd, akkor valószínűleg mindenütt megszűnik a kánikula - tették hozzá.

A meteorológiai szolgálat csütörtökre a tartós hőség miatt Vas megyére másodfokú, az ország többi részére viszont a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adott ki. Emellett a heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint csütörtökön előbb a Dunántúlon, majd délutántól keleten is elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A legalacsonyabb hőmérséklet 17-25 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 32-38 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írta: csütörtökön főként az Alpokalján lehet nagyobb területen 27 fok alatti átlaghőmérséklet.

A záporok, zivatarok környezetében akár 10-15 fokkal is csökkenhet a hőmérséklet - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.