Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 13. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Megújult a Siófok-kártya

Megújult a Siófok-kártya

2008-ban bocsátotta ki Siófok Város Önkormányzata az első Siófok Kártyát.

 Három éves tapasztalatait figyelembe véve döntött úgy a képviselő testület, hogy módosítja az erről szóló rendeletét. Mivel újabb szolgáltatókkal bővült az elfogadóhelyek köre, valamint az informatikai háttér is változott indokolttá vált a kártya megújítása, melynek időpontja július 1-e.

Siófok Kártyát a város közigazgatási határán belül lakóhellyel rendelkező természetes személyek igényelhetnek, hiszen a kártya köré épülő kedvezményrendszer az itt élők kényelmét hivatott szolgálni.

A kártya díja a korábbi 5000-ről 1800 forintra változik és a kiváltástól számított két évig érvényes. A lejárat után még négy alkalommal egy éves időszakra meghosszabbítható 1200 forintért. A már kiváltott kártyákkal járó befektetés nem vész el: az új szabályozás életbe lépésekor érvényes Siófok Kártyával rendelkezők a kártyadíj megfizetése nélkül igényelhetnek új kártyát a rendelet hatályba lépését követő hatvan napon belül.

Külalakjában is változik a plasztik lapocska - a megszemélyesített, érintésmentes chip kártya, technikailag jelentősen megkönnyíti a kártya használatát.

Az önkormányzat abban bízik, hogy az üzletek, szolgáltatások köre folyamatosan bővül majd. Jelenleg a Galerius Fürdő és a Nagystrand belépőit féláron vásárolhatják meg a kártyabirtokosok, 50%- os kedvezménnyel válthatnak jegyet a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járataira és vehetik igénybe a városi könyvtár szolgáltatásait, de ugyanilyen mértékű kedvezményt kapnak a KIKK előadások jegy- és bérletáraiból. Változatlan marad a virágvásáron igénybe vehető önkormányzati juttatás. Új elemként lép be a bérlettel való parkolás esetében érvényesíthető kedvezmény (Az új parkolási rendelet alapján Siófok kártyával a parkoló bérletek július 1- től 80 %-os kedvezménnyel vásárolhatók meg).

A rendelet teljes szövege megtalálható Siófok város honlapján (www.siofok.hu) az önkormányzat aloldal rendeletek menüjében. Az igényléshez szükséges űrlapok, az ügyfélfogadás rendje és az elfogadóhelyek aktuális listája megtalálható a www.siofokkartya.hu weboldalon.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: kártya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.