Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Október 27. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: radiofocus

Mégsem épül új börtön Balassagyarmaton

Mégsem épül új börtön Balassagyarmaton

Nem épül börtön Nógrádban.

A következő években Kunmadarason ezerfős, Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz fő elhelyezésére szolgáló börtön épülhet - közölte az MTI-vel a Belügyminisztérium, miután lezárult a büntetés-végrehajtás telekpályázata.

Nógrádból Balassagyarmat és Bátonyterenye pályázott. Balassagyarmaton a városvezetés – politikai irányultságtól függetlenül – 2002 óta foglalkozik azzal, hogy a 170 éve működő fegyház és börtönt a város szélére helyezzék át, pályázatukat idén is beadták. Júliusban egyes lapértesülések még arról szóltak, hogy a kilenc lehetséges helyszínre szűkített körben még benne volt az Ipoly-parti város.

Bátonyterenye is beadott pályázatot, de később azt visszamondták, mivel egy fémmegmunkálással és autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó cég „jelentkezett be" a felajánlott ipari területre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.