Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 21. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Megkezdik a Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozóinak kifizetését

Megkezdik a Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozóinak kifizetését

Megkezdik a felszámolás alatt álló salgótarjáni Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozóinak kifizetését, az elmaradt bérek rendezéseként az első körben több mint 121 millió forintot fizetnek ki 359 munkavállalónak -

tájékoztatta a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője kedden az MTI-t.

Tamási Ildikó közölte: a felszámoló június 9-én terjesztette elő a bérgarancia-támogatás iránti kérelmét a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához 359 alkalmazott elmaradt munkabérének rendezéséhez. A kérelemben 121 millió 525 ezer 182 ezer forintos támogatási igényt jeleztek.

Hozzátette: a kormányhivatal meghozta a támogató határozatot, kedden pedig intézkedtek a támogatás kiutalásáról. Elmondta, a törvény szerint a nettó járandóságot közvetlenül a munkavállalók kapják.

Az igényelt támogatás első része az elmaradt bértartozásnak; a felmondások lebonyolítása, a végkielégítések számfejtése után, újabb igénylést követően, a kormányhivatalnak ismét lesz lehetősége támogatást nyújtani a bérgarancia alapból - tette hozzá a főosztályvezető.

Tamási Ildikó arról is tájékoztatást adott, hogy a bíróság által kirendelt felszámoló, a budapesti székhelyű Green Adviser Kft. a munka törvénykönyvében foglalt kötelezettségének eleget téve, június elsején 92 dolgozó létszámleépítését jelezte a foglalkoztatási szervezetnek, amelyet jóvá is hagytak.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást. A cég a csődeljárás előtt Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, 1300 embert alkalmazott. A CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 86 boltot üzemeltetett a térségben, de a CBA Kereskedelmi Kft. tavaly szeptember közepén kizárta a hálózatából.

A Balassagyarmati Törvényszék április 4-én megszüntette a salgótarjáni Palóc Nagykereskedelmi Kft. kérelmére elrendelt csődeljárást, mivel az adós és a hitelezők között nem jött létre egyezség. A felszámolási eljárás május 4-én kezdődött meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.