Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 12. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: NAV

Március 18-áig várja a NAV az SMS-eket

Március 18-áig várja a NAV az SMS-eket

Idén már több mint 5 millió embernek készít külön kérés nélkül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) személyijövedelemadó-bevallási tervezetet.

Akinek nincs ügyfélkapuja, még egy hétig, március 18-áig kérheti a tervezet postázását.

Az szja-bevallási tervezet a tavaly megszerzett jövedelmekről szóló kimutatás, melyet a munkáltatók, kifizetők által megadott adatokból állít össze a NAV. A hivatal kiszámítja a jövedelmet terhelő adót, számításba veszi az év közben levont adóelőleget és a figyelembe vett kedvezményeket. Az adóbevallási tervezetben szerepel mindezek egyenlege, ami lehet nulla, még fizetendő adó vagy az ügyfélnek visszajáró összeg.

Akinek van ügyfélkapuja, a NAV által elkészített adóbevallási tervezetet március 15-től megnézheti, és szükség esetén módosíthatja vagy kiegészítheti a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető eSZJA portálon. Ha valaki a tervezet elérhetősége előtt elkészítette és benyújtotta az szja-bevallását a 18SZJA nyomtatványon, akkor a NAV által készített bevallási tervezetet figyelmen kívül hagyhatja.

Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók március 18-áig, többek között SMS-ben, levélben vagy a NAV honlapján kitölthető űrlapon kérhetik, hogy a hivatal az adóbevallási tervezetet nyomtatott formában küldje el nekik.

Március 18-a után a tervezet már csak személyesen kérhető a NAV ügyfélszolgálatain, vagy ügyfélkapunyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is.

További információ a www.nav.gov.hu/szja/szja oldalon olvasható vagy általános tájékoztatás a NAV Infóvonalon, a 1819-es telefonszámon kérhető.

Címkék: 2019., adó, adózás, NAV, sms, szja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész