Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 27. 11:47, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Lovaggá ütötték Barry Gibbet, a Bee Gees volt énekesét

Lovaggá ütötték Barry Gibbet, a Bee Gees volt énekesét

Lovaggá ütötték kedden a Buckingham-palotában Barry Gibbet, a legendás angol popegyüttes, a Bee Gees utolsó életben lévő tagját.

A 71 éves Gibb a brit "zenei életben kifejtett, valamint jótékonysági tevékenységéért" került fel az uralkodó által újév alkalmából magas elismerésben részesítettek listájára, amelyet még tavaly decemberben hoztak nyilvánosságra.

A Buckingham-palota a Twitteren tett közzé egy fényképet a keddi ceremóniáról, amelyen Károly walesi herceg, II. Erzsébet királynő fia ütötte lovaggá az uralkodó nevében a zenészt.

A Bee Gees, amelyet a három fivér, Barry, Robin és Maurice Gibb alapított, több mint 220 millió lemezt adott el világszerte és ezzel minden idők egyik legsikeresebb popegyütteseként vonult be a történelembe. A három testvér 2001-ben megkapta a Brit Birodalom Rendjének Parancsnoka (CBE) címet.

A Bee Gees nevéhez fűződik a diszkókorszak néhány legnagyobb slágere, köztük az 1977-es Szombat esti láz filmzenéjeként világhírűvé vált Stayin' Alive, a Night Fever és a How Deep Is Your Love című számok.

Lovagi kitüntetésének decemberi bejelentésekor Gibb két néhai testvérére, a 2003-ban elhunyt Maurice-ra és a 2012-ben meghalt Robinra utalva kijelentette: az elismerés ugyanannyira megilleti őket is, mint őt.

A keddi ceremóniát követően Sir Barry Gibb elmondta, hogy a kitüntetés még mindig "kicsit szürreális" számára. Hozzátette: "ez óriási elismerés, amelyet a hazádtól kaphatsz, és rendkívüli büszkeséggel tölt el".

A Gibb-testvérek a brit Man-szigeten látták meg a napvilágot és Manchesterben nőttek fel.

Nagy-Britanniában az uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, először II. Erzsébet királynő júniusi "hivatalos" születésnapján, majd újév előestéjén. A tavaly decemberben közzétett lista 1123 nevet tartalmaz.

A lovagi rangra emeltek névsorában Barry Gibb mellett Ringo Starr, a Beatles egykori dobosa is helyet kapott (őt márciusban ütötték hivatalosan lovaggá), a brit pop-rock olyan klasszikusaihoz csatlakozva, mint Sir Elton John, Sir Mick Jagger, Sir Tom Jones és Sir Cliff Richard.

Címkék: barry gibb, bee gees, lovag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára