Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Hírek

2018. Szeptember 12. 14:31, szerda | Helyi
Forrás: police

Lopás, orgazdaság, kábítószer birtoklása

Lopás, orgazdaság, kábítószer birtoklása

Három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a salgótarjáni nyomozók.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. szeptember 11-én a reggeli órákban több bejelentést is tettek, miszerint Karancslapujtő, valamint Karancskeszi belterületén parkoló gépjárművekből ismeretlen személyek különböző értékeket loptak el, majd gépkocsival távoztak a helyszínről.

A forrónyomos intézkedések eredményeképp a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Karancsalja külterületén intézkedés alá vonták és elfogták a gépjárművel közlekedő és a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 26 éves B. Tamást, a 28 éves O. Gyulát, valamint a 43 éves L. Róbertet.

A megalapozott gyanú szerint O. Gyula és L. Róbert 2018. szeptember 11-én 7 óra körül egy Karancskeszi belterületén parkoló nyitott gépjárműből egy benzinmotoros fűkaszát, valamint egy ampermérő-lakatfogót lopott el. A nyomozás adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy a reggeli órákban, pár perccel a bejelentést megelőzően egy Karancslapujtő belterületén parkoló, nyitott tehergépjárműből egy mobiltelefont tulajdonítottak el, majd személygépkocsival elhajtottak a helyszínről.

A gyanúsítottak az eltulajdonított fűkaszát B. Tamás lakóhelyére vitték, ahol a 26 éves férfi elrejtette azt.

A rendőrök a gépjármű ellenőrzése és a végrehajtott házkutatások során alufóliába csomagolt kábítószergyanús fehér és sárga port, valamint zöld növényi törmeléket találtak és foglaltak le. A lefoglalt poron és növényi törmeléken végrehajtott gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott. A nyomozók az eltulajdonított értékeket megtalálták és lefoglalták.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított O. Gyulát és L. Róbertet egy rendbeli lopás bűntett, egy rendbeli lopás vétség és kábítószer birtoklása vétség, míg B. Tamást egy rendbeli orgazdaság és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök. A nyomozók a három férfit őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 24. 10:19, hétfő | Helyi

Balesetek az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

A rendőrök az elmúlt 24 órában egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek; a gépkocsi vezetőjének alkoholszondás vizsgálata pozitív eredménnyel zárult.

2018. Szeptember 24. 09:25, hétfő | Helyi

Elismerés a kitűnő szakmai munkáért

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyerte el a Szondi György díjat.

2018. Szeptember 24. 08:48, hétfő | Helyi

Drogfogás Pásztón

Kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vettek egy 41 éves mátraverebélyi férfit.

2018. Szeptember 17. 11:41, hétfő | Helyi

Új pszichoaktív anyaggal kereskedett

A szécsényi nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki négy felnőtt mellett négy fiatalkorúnak is új pszichoaktív anyagnak minősülő bódítószert adott át.