Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2018. Szeptember 12. 14:31, szerda | Helyi
Forrás: police

Lopás, orgazdaság, kábítószer birtoklása

Lopás, orgazdaság, kábítószer birtoklása

Három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a salgótarjáni nyomozók.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. szeptember 11-én a reggeli órákban több bejelentést is tettek, miszerint Karancslapujtő, valamint Karancskeszi belterületén parkoló gépjárművekből ismeretlen személyek különböző értékeket loptak el, majd gépkocsival távoztak a helyszínről.

A forrónyomos intézkedések eredményeképp a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Karancsalja külterületén intézkedés alá vonták és elfogták a gépjárművel közlekedő és a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 26 éves B. Tamást, a 28 éves O. Gyulát, valamint a 43 éves L. Róbertet.

A megalapozott gyanú szerint O. Gyula és L. Róbert 2018. szeptember 11-én 7 óra körül egy Karancskeszi belterületén parkoló nyitott gépjárműből egy benzinmotoros fűkaszát, valamint egy ampermérő-lakatfogót lopott el. A nyomozás adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy a reggeli órákban, pár perccel a bejelentést megelőzően egy Karancslapujtő belterületén parkoló, nyitott tehergépjárműből egy mobiltelefont tulajdonítottak el, majd személygépkocsival elhajtottak a helyszínről.

A gyanúsítottak az eltulajdonított fűkaszát B. Tamás lakóhelyére vitték, ahol a 26 éves férfi elrejtette azt.

A rendőrök a gépjármű ellenőrzése és a végrehajtott házkutatások során alufóliába csomagolt kábítószergyanús fehér és sárga port, valamint zöld növényi törmeléket találtak és foglaltak le. A lefoglalt poron és növényi törmeléken végrehajtott gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott. A nyomozók az eltulajdonított értékeket megtalálták és lefoglalták.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított O. Gyulát és L. Róbertet egy rendbeli lopás bűntett, egy rendbeli lopás vétség és kábítószer birtoklása vétség, míg B. Tamást egy rendbeli orgazdaság és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök. A nyomozók a három férfit őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 22. 13:23, péntek | Helyi

Akár SMS-ben is kérhető a postázás

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja, idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól szja-bevallási tervezetének postázását.

2019. Február 22. 09:44, péntek | Helyi

Lakástűzben vesztette életét egy ember Pásztón

Tűz keletkezett egy Pásztó, Liget utcai családi ház egyik szobájában csütörtök kora este, az egyik lakó életét már nem lehetett megmenteni.

2019. Február 20. 10:02, szerda | Helyi

Őrizetben a sziráki betörő

A pásztói rendőrök elfogtak egy 31 éves férfit, aki több sziráki ingatlanba is betört.

2019. Február 20. 08:50, szerda | Helyi

Emberéletet követelt a tűz Diósjenőn

Tűz volt egy diósjenői családi házban hétfőn kora este, a tűzoltók az oltási munkálatok közben egy elhunytat találtak az egyik kiégett helyiségben.