Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 16. 14:09, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Látni és látszani - Somoskőújfaluban és Szécsényben

Látni és látszani - Somoskőújfaluban és Szécsényben

A megváltozott időjárási viszonyokra, a láthatóság fontosságára hívták fel a járművezetők figyelmét a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2017. november 13-án Somoskőújfaluban, míg 2017. november 15-én Szécsényben hívták fel a gépjárművezetők figyelmét a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokra, valamint a látás és láthatóság fontosságára. A „Látni és látszani 2017 - egymásért ” országos programról tájékoztatta Tamás-Kovács Andrea címzetes rendőr őrnagy és Sulyok Gábor címzetes rendőr főtörzszászlós a sofőröket. Felhívták a figyelmet arra, hogy a www.latnieslatszani.hu honlapon mindenki tájékozódhat a program részleteiről, többek között arról, hogy lakóhelyéhez közel, mely optikák végeznek ingyenes látásvizsgálatot, illetve mely autószervíz vizsgálja át ingyenesen járműveiket, segítve ezzel a járművezetők biztonságos közlekedését. Elmondták azt is, hogy a tél közeledtével a motorkerékpárokat, a személy- és a haszongépjárműveket is érdemes ellenőriztetni.

Kérték a járművezetőket, hogy az őszi és téli időszakban még jobban figyeljenek a gyalogosokra és a kerékpárosokra. Ennek megfelelően vezessenek körültekintőbben, óvatosabban és lassabban! Tartsák mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljék le az elöregedett ablaktörlő lapátot! Télen legyenek türelmesebbek az úttesten lassabban haladó gyalogosokkal szemben, biztosítsák biztonságos átkelésüket, és véletlenül se próbáljanak meg az előttük áthaladó gyalogos mögött közvetlenül áthaladni, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart!

A gyerekek – akik az átlagosnál óvatlanabbak és kevésbé kiszámíthatóan közlekednek –, valamint a többnyire lassabban, bizonytalanabbul haladó idősebbek különös odafigyelést igényelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 20:48, kedd | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.