Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 22. 09:44, péntek | Helyi
Forrás: NMKI

Lakástűzben vesztette életét egy ember Pásztón

Lakástűzben vesztette életét egy ember Pásztón

Tűz keletkezett egy Pásztó, Liget utcai családi ház egyik szobájában csütörtök kora este, az egyik lakó életét már nem lehetett megmenteni.

A helyszínre a pásztói hivatásos tűzoltók vonultak, kiérkezésükig a lakók a szobában keletkezett intenzív lángokat eloltották, az egység utómunkálatokat végzett. A tűzben egy személy olyan súlyosan megsérült, hogy életét már nem lehetett megmenteni. Azt, hogy pontosan mi okozta a tüzet, tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Sajnos ez a héten már a második tragikus kimenetelű lakástűz Nógrád megyében, hétfőn egy diósjenői családi házban csaptak fel a lángok, ahol szintén életét vesztette egy ember. A statisztikák azt mutatják, hogy a téli időszakban országos szinten átlagosan szinte óránként keletkezik egy-egy lakástűz Magyarországon. Ezek legtöbbje egy-két négyzetméteres, azonban naponta három-négy otthon is megsemmisül országos szinten az emberi gondatlanságra visszavezethető tüzek miatt. A téli időjárás pedig különösen kedvez a lakástüzek kialakulásának, hiszen az emberek több időt töltenek otthon, többet főznek, többet kell világítani, intenzíven kell fűteni. Egy füstérzékelő beszerzésével már sokat tehetünk a tragédiák megelőzésének érdekében, hiszen a statisztikák szerint nem csak haláleset nem következett be, de még nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol volt füstérzékelő. Egy jó minőségű füstérzékelő készülék néhány ezer forintba kerül és a tűz keletkezésének legelején jelez, mindenképpen javasolt tehát annak beszerzése. Az érzékelő hangos sípolással jelez, ha bajt érzékel, így azt meghallva még van idő kimenekülni a lakásból, vagy az otthon lévők akár még saját maguk is meg tudják fékezni a kezdeti lángokat anélkül, hogy testi épségüket kockáztatnák. A legtöbb lakástűz a fűtéssel, főzéssel, dohányzással, hibás, nem megbízható elektromos eszköz használatával hozható összefüggésbe.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.