Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 28. 11:16, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Külföldi cégektől csalt ki 700 milliót három férfi

Külföldi cégektől csalt ki 700 milliót három férfi

Több mint hétszázmillió forintot csalt ki három férfi gazdasági társaságoktól és egy magánszemélytől úgy, hogy feltörte az egymással üzleti kapcsolatban álló külföldi cégek levelezését 2015-ben

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a honlapján. A közleményben azt írták, a 32 és 36 éves szokolyai, valamint a 36 éves budapesti férfi 2015. november 18. és december 22. között az elektronikus levelezés feltörése után partnernek adta ki magát. Hamis e-mailt küldtek, amelyben azt írták, hogy a további fizetési kötelezettségeiket az általuk megadott bankszámlaszámra utalják.

A számlaszám egy magyar gazdasági társasághoz tartozott. Az átutalás után az elkövetők az összeg egy részét készpénzben felvették, a másik részét pedig továbbutalták, majd onnan vették fel - tette hozzá.

A bűncselekmény során több mint 710 millió forinthoz jutottak hozzá, amelyből a nyomozók mintegy 520 millió forintot lefoglaltak.

A rendőrség 2016 októberében a három férfit többek között pénzmosás, valamint közokirat-hamisítás miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratot átadták az illetékes ügyészségnek - olvasható a közleményben.

Címkék: cég, csalás, csaló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére