Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 29. 16:32, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Két év után működőképesen vetődött partra egy fényképezőgép Tajvanon

Két év után működőképesen vetődött partra egy fényképezőgép Tajvanon

Több mint két éven át hánykolódott a tengeren egy búvártokba zárt fényképezőgép, mielőtt működőképesen partra vetődött egy tajvani strandon:

a kagylókkal benőtt, alig felismerhető tárgyra kisiskolások találtak rá, akik a gép tulajdonosát is felkutatták.

"El sem hiszem" - mondta a BBC Newsnak a fényképezőgép tulajdonosa, Cubakihara Szerina, hozzátéve, hogy nagyon megdöbbent, amikor a barátai elküldték neki az elveszettnek hitt fényképeivel teli Facebook-bejegyzést.

A japán egyetemista még 2015 szeptemberében vakációzott barátaival az Okinava prefektúrabeli Isigaki-szigeten, mintegy 250 kilométerre keletre Tajvantól, amikor könnyűbúvárkodás közben elejtette a fényképezőjét. Cubakihara akkor úgy hitte, hogy örökre elveszítette a gépet.

A búvártokban lévő fényképezőgép azonban több száz kilométeres kalandra "indult" és végül egy tajvani strandon sodorta szárazföldre a víz, ahol egy csapatnyi általános iskolás diák talált rá, akik épp a partszakaszt takarították.

"Egy 11 éves fiú találta meg a fényképezőgépet" - idézte fel Park Li, a gyerekeket kísérő tanár. Hozzátette: először azt gondolták, hogy tönkrement, ám a tokról akkor hirtelen lepattant egy kacsakagyló, feltárva a gombot, amely a szerkezetet nyitotta.

Egyetlen csepp víz sem volt a tokban és a jelek szerint maga a gép is jó állapotban volt. Nem sokkal később pedig az is kiderült, hogy még mindig fel van töltve.

Az iskolába visszatérve aztán a diákok és Li megvitatták, hogy mi legyen a "lelet" sorsa. Először arra gondoltak, hogy nem kellene megnézni és kiposztolni a fotókat, ám végül úgy tűnt, ez az egyetlen módja, hogy megtalálják a tulajdonost.

Mivel a felvételek egy része Japánban készült, arra gondoltak, hogy japán lehet a gép tulajdonosa, ezért kínai és japán nyelvű bejegyzést tettek közzé a Facebookon. A posztot több mint tízezerszer osztották meg a felhasználók és mindössze egyetlen nap alatt Cubakiharához is eljutott a híre.

A lány azt tervezi, hogy júniusban Tajvanra látogat, hogy személyesen mondjon köszönetet a diákoknak és tanárjuknak és hazavigye a kalandos sorsú fényképezőgépét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.