Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Szeptember 01. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Intenzív esőzésekkel kezdődik az ősz

Intenzív esőzésekkel kezdődik az ősz

Heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt szombatra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki több megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombatra virradóan a Nyugat-Dunántúlon, illetve a délkeleti megyékben dörrenhet meg helyenként az ég - írták az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben. Napközben elsősorban a Dunántúlon, késő délutántól pedig a középső országrészben is több helyen alakulhat ki zivatar, de egy-egy helyen másutt sem zárható ki villámlás. A zivatarokat viharos, óránként 60-70, főként a Dunántúlon 80-90 kilométeresnél is erősebb széllökések és jégeső, néhol esetleg 2 centiméter átmérőnél nagyobb jégdarabok kísérhetik. Felhőszakadás is előfordulhat, amely miatt rövid idő alatt 20-25 milliméternél is több eső eshet, a Nyugat-Dunántúlon éjfélig az ismétlődő záporokból, zivatarokból helyenként 30-40 milliméternél több csapadék is összegyűlhet.

A heves zivatarok veszélye miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt.

Felhőszakadás veszélye miatt Vas és Zala megyére másodfokú, míg a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet általában 12-18 Celsius-fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 21-25, másutt 26-33 fok között alakul.

Címkék: ősz, eső, időjárás, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.