Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 25. 11:15, hétfő | Helyi
Forrás: police

Idős korban is biztonságban

Idős korban is biztonságban

Somoskőújfaluban tartott interaktív bűnmegelőzési előadást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársa.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembere a napokban Somoskőújfaluban, a Naplemente Idősek Klubjában tartott prevenciós tanácsadást az érdeklődők részére. A rendezvényen a nyugdíjas korosztályt leginkább érintő bűncselekmények előfordulásáról, illetve jellemzőiről beszélt az előadó, kihangsúlyozva a megelőzés lehetőségeit és fontosságát.

Dr. Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy a bűnmegelőzési tájékoztató során ismertette trükkös lopások és az úgynevezett "unokázós" csalások, valamint az árubemutatók kapcsán jelentkező veszélyeket, továbbá felhívta a időskorúak figyelmét az otthonuk vagyonvédelmének jelentőségére is.

Az előadáson a résztvevőknek alkalmuk nyílt arra is, hogy a témával kapcsolatos kérdéseiket feltegyék a tapasztalt szakembereknek.

Kérjük, fogadja meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

● Ne tartson lakásában a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, drága ékszereket! Amennyiben mégis otthonában tárolja ezeket, tegye rögzített biztonsági széfbe, vagy értéktárolóba!
● Szereltessen fel biztonsági zárat, riasztót, értékei védelme érdekében!

● Ne feledje, hogy a mozgásérzékelős lámpák felszerelésével sötétedés után is biztosítható a magánterületek átláthatósága!

● A gondozott és megfelelően tervezett kert, a növényzet rendszeres metszése elősegíti a terület átláthatóságát, és megakadályozza, hogy illetéktelenek észrevétlenül tevékenykedjenek az ingatlana kertjében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.