Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 23. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: police

Idős korban is biztonságban

Idős korban is biztonságban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai Homokterenyén tartottak interaktív bűnmegelőzési előadást.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a napokban a Mátraterenyei Művelődési Házban tartottak prevenciós tanácsadást az érdeklődők részére. A rendezvényen leginkább az idősebb korosztályhoz tartozók vettek részt, ezért az őket leginkább érintő bűncselekmények előfordulásáról, illetve jellemzőiről beszéltek az előadók, kihangsúlyozva a megelőzés lehetőségeit és fontosságát.

Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy és Bencsik Ernő rendőr százados a bűnmegelőzési tájékoztató során ismertették a trükkös csalások és lopások, a tüzelőanyag vásárlások és az árubemutatók kapcsán jelentkező veszélyeket, továbbá felhívták a szépkorúak figyelmét az otthon- és lakásvédelem jelentőségére is.

Az előadáson a résztvevőknek alkalmuk nyílt arra is, hogy a témával kapcsolatos kérdéseiket feltegyék a tapasztalt szakembereknek.

Kérjük, fogadja meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

Ne tartson lakásában a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, drága ékszereket! Amennyiben mégis otthonában tárolja ezeket, tegye rögzített biztonsági széfbe, vagy értéktárolóba!
Szereltessen fel biztonsági zárat, riasztót, értékei védelme érdekében!
Ne feledje, hogy a mozgásérzékelős lámpák felszerelésével sötétedés után is biztosítható a magánterületek átláthatósága!
A gondozott és megfelelően tervezett kert, a növényzet rendszeres metszése elősegíti a terület átláthatóságát, és megakadályozza, hogy illetéktelenek észrevétlenül tevékenykedjenek az ingatlana kertjében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.