Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 22. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Hulladékmentesítés a természetben

Hulladékmentesítés a természetben

A Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület 3,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy pályázaton.

A Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület sikeresen pályázott a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt „A védett természeti területeken, valamint barlangokban és azok felszíni védőövezetén elhagyott hulladék felszámolásainak feladataira” című pályázaton a „Hulladékmentesítés Salgótarján vonzáskörzetének védett természeti területein” projektjével.
Ennek megfelelően a szervezet 3,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatással illegális hulladéklerakók felszámolására nyolc salgótarjáni, illetve Salgótarján környéki területen. A projekt részeként védőkorlátokat és táblákat helyeznek ki, csemeték ültetésére is sor kerül. A fenntarthatóság jegyében szelektív hulladéktárolót helyeztek el a város északi területén, tematikus foglalkozásokat tartanak általános iskolások részére és oktatási, figyelemfelkeltési céllal kisfilmeket is elkészítnek részükre.
A pályázat szakmai előkészítésében a szervezet segítségére volt a Bükki Nemzeti Park Salgótarjáni Kirendeltsége és Salgótarján Megyei Jogú Város Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodája.

Címkék: Medves

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.