Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Július 24. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hőség – Megdőltek a napi melegrekordok

Hőség – Megdőltek a napi melegrekordok

A fővárosi és az országos napi melegrekord is megdőlt csütörtökön. Több helyen 39 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mostanáig ezen a napon 1988-ban Kiskunfélegyházán mérték a legmelegebbet, akkor 38,2 fok volt. A budapesti július 23-ai melegrekordot szintén 1998-ban rögzítették, akkor 36,4 fokig melegedett a levegő a fővárosban.

Ehhez képest most több mint 1,5 fokkal melegebb volt a fővárosban. A legmelegebb Újpesten volt, ahol 38 fokot mértek.

Az új országos napi melegrekord 39 fok lett. Ezt az értéket a meteorológiai szolgálat három állomásán is - Békéssámsonban, Felcsúton és Tápiószelén - mérték.

Az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig meghosszabbította a hőségriadót.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzése szerint a következő napokban többfelé lehetnek záporok, zivatarok, de még így is sok helyen 35 Celsius-fok feletti maximumhőmérséklet várható. Vasárnap már jobban mérséklődhet a kánikula.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára