Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 08. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Hétfőn adják át a rárósi Ipoly-hidat

Hétfőn adják át a rárósi Ipoly-hidat

A tervezettnél négy nappal később, december 12-én hétfőn adják át a forgalomnak a Rárós-Ráróspuszta közti Ipoly-hidat

Az Új Szó című pozsonyi napilap Peter Hajnalától, Besztercebánya megye önkormányzatának szóvivőjétől úgy értesült, hogy a négynapos késés oka egy szerződés hiánya - írta az MTI. A téli karbantartást szabályozó szerződés hiányzott, ezért a korábban nyilvánosságra hozott időpont helyett csak december 12-én déltől lesz használható a híd.
- December 7-én még úgy gondoltuk, egy napon belül meg tudjuk nyitni a hidat a forgalom előtt, de sajnos a magyar féllel még nem írtuk alá a téli útkarbantartást szabályozó egyezményt. December 12-én tizenkét órakor már biztosan megnyílik a híd – mondta Peter Hajnala.
A Rárós-Ráróspuszta közti Ipoly-hidat október közepén avatták fel ünnepélyesen, de még nem volt kész. Hajnala akkor azt mondta, hogy elhamarkodott volt a hídátadás.
Az első újjáépített Ipoly-híd kivitelezője az A-HÍD Építő Zrt. volt, a bruttó 3 millió eurós beruházás a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.
A monolit vasbeton szerkezetű, háromnyílású, dongaboltozatú híd 73,4 méter hosszú, 15 méter széles, teherbírása 80 tonna, mellette járdát és kerékpárutat is építettek.
Fotó: panoramio.com

Címkék: Ipoly-híd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)