Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 17. 12:59, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Háromszor vezetett ittasan 24 órán belül

Háromszor vezetett ittasan 24 órán belül

24 órán belül háromszor is ittas vezetésen érte tetten a rendőrség azt a balassagyarmati férfit, akit a bűncselekmény elkövetése után három napon belül bíróság elé állított a Balassagyarmati Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott április 9-én 19 óra körül Balassagyarmaton vezette a személykocsiját, amikor a helyi rendőrök igazoltatták. Az alkoholszonda kétszeri megfújása után megállapították, hogy a vádlott a vezetés előtt szeszesitalt fogyasztott, mivel az általa kifújt levegő 1,48 milligramm/liter alkoholt tartalmazott, amely súlyos fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg. A rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.

A vádlott, miután a rendőrkapitányságról távozott, tovább ivott, és 2018. április 10-én, 7 órakor, ismételten ittasan vezette kocsiját Balassagyarmaton. A helyi rendőrök újra tetten érték, a vádlott által kifújt levegő alkoholtartalma ekkor 1,73 milligramm/liter volt, amely megközelíti az igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alsó határát.

Az ittas vádlott a rendőri intézkedés után két órán belül újra a városban közlekedett a járműjével, amikor a rendőrök harmadszor is ellenőrizték őt. Az alkoholszonda ekkor 1,61 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt mutatott, azaz a vádlott szervezetében lévő alkohol ekkor még mindig súlyos fokú alkoholos befolyásoltság előidézésére volt alkalmas.

A vádlott korábban többször állt már bíróság előtt ittas vezetés miatt, akkor pénzbüntetést kapott, azonban ez sem tartotta vissza őt az újabb ittas vezetéstől. Az ügyészség emiatt a gyorsított eljárásban azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben elzárást szabjon ki, továbbá tiltsa el a közúti járművezetéstől is.

A Balassagyarmati Járásbíróság, az ügyészi indítvánnyal egyezően, a vádlottat 30 nap elzárásra és három év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem emelkedett jogerőre, az ellen a vádlott és a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.