Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 15. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Zenthe Ferenc Színház

Három Zenthe-előadás a Budapesti Nyári Fesztiválon

Három Zenthe-előadás a Budapesti Nyári Fesztiválon

Mintegy 120 programmal, színes kínálattal, nagyszabású produkciókkal, világsztárokkal várja a közönséget a Budapesti Nyári Fesztivál június 1. és szeptember 7. között a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Bán Teodóra, a fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a fesztivál hétfői, margitszigeti sajtótájékoztatóján kiemelte: 14 különleges bemutató, összesen 120 bemutató lesz a két színpadon. Hozzátette, gazdag repertoárral készülnek, minden korosztály számára kínálnak programokat, és a műfajok széles skáláját fedik le. A programokra összesen mintegy 120 ezer nézőt várnak, többet, mint az előző évben.

A városmajori színpadon 82 programmal, színházi előadásokkal, koncertekkel, matiné-előadásokkal várják a nézőket. Június 22-én itt láthatja a közönség a Zenthe Ferenc Színház Furfangos Péter, avagy az egér farkincája című zenés mesejátékát, augusztusban pedig a Lovagias ügy és Az ördög című vígjátékait mutatja be a színház.

A Simon Lajos színházigazgató a sajtótájékoztatón elmondta: a Zenthe Ferenc Színház 2017 óta rendszeres vendége a Budapesti Nyári Fesztiválnak. Eddig a Vén diófa titka, a Brémai muzsikusok és a Ludas Matyi meséit élvezhették a gyerekek, a felnőtt színházi közönség pedig a Hazatérést, valamint az Augusztus Oklahomában előadásokat láthatta – valamennyit telt házas sikerrel. Az igazgató megtisztelőnek tartja, hogy az egyik legfiatalabb vidéki kőszínházként rendszeres fellépői az ország és a nyári szezon legvonzóbb, legeredményesebb kulturális tartalmú fesztiváljának, és egyben köszönetet mondott Bán Teodóra fesztiváligazgatónak az idei meghívásért.

Lovagias ügy

Furfangos Péter avagy az egér farkincája

Az ördög

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 04:58, péntek | Helyi

Rendkívüli sajtótájékoztató Salgótarjánban 2024. 04. 18.

Salgótarján - Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét