Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 09. 13:34, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fogyás csokitortával?

Fogyás csokitortával?

A csokoládé torta segít a fogyásban - állapították meg a Tel-Avivi Egyetem kutatói. Legalábbis abban az esetben, ha egy teljes reggeli részeként fogyasztunk el egy szeletet.

Jó hír azoknak, akik fogyni szeretnének, hogy a reggeli részeként még lehet édességet fogyasztani, ugyanis a szervezet anyagcseréje ilyenkor a legaktívabb, és a nap hátralévő részében még ledolgozza az ilyenkor bevitt kalóriákat. Egy szelet csokoládétorta pedig kifejezetten segíti a fogyást.

A Tel-Avivi Egyetem kutatói 193 túlsúlyos embert vontak be vizsgálatukba. Az önkéntesek egyik csoportja alacsony szénhidráttartalmú étrendet követett, amelyben a reggeliként maximum 300 kalóriát vihettek be szervezetükbe, míg a másik csoport egy 600 kalóriás, teljes reggelivel indíthatta a napot. Emellett ez utóbbiak még egy szelet csokitortát vagy más édességet is megengedhettek maguknak. A napi energiabevitel mindkét csoportban ugyanannyi, férfiak esetében 1600, nőknél 1400 kalória.

16 hét után mindkét csoport tagjai átlagosan 15 kilogrammot fogytak, de a következő 16 hétben az első csoport tagjai visszaszedtek átlagosan 10 kilogrammot, míg a csokitortás csoport tagjai további hét kilogrammot adtak le - számol be a kutatásról a The Telegraph.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.