Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Január 20. 09:37, péntek | Helyi
Forrás: police

„Finn módszerrel” az ittas vezetés ellen

„Finn módszerrel” az ittas vezetés ellen

Célzott közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök Nógrád megyében.

Nógrád megyében az ittas járművezetők kiszűrése érdekében évek óta az úgynevezett „Finn módszeres” ellenőrzést használják. Nevéből eredően ezt a módszert a finnek alkalmazták először, melyet más európai országok is eredményesen átvettek.

Lényege, hogy a kijelölt, és megfelelően előkészített leállítási helyen több rendőr bevonásával néhány másodperc alatt megtörténik az arra közlekedő összes járművezető alkoholszondás ellenőrzése. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, akikkel szemben eljárást kezdeményeznek.

Ezen célzott közúti ellenőrzés alkalmazásának célja az ittas vezetők kiszűrése és az ittasan okozott közlekedési balesetek számának csökkentése.

A Rétsági Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. január 19-én találkozhattak az ellenőrzést végző kollégákkal a gépjárművezetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.