Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 16. 07:33, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Feladták magukat a körözött futballszurkolók, húsz embert gyanúsítanak a Groupama Arénában történt verekedés miatt

Feladták magukat a körözött futballszurkolók, húsz embert gyanúsítanak a Groupama Arénában történt verekedés miatt

Már húsz embert gyanúsított meg a november elején, egy fővárosi futballmérkőzésen történt verekedéssel összefüggésben a rendőrség; az eddig körözött négy férfi önként feladta magát

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda este a honlapján. Közleményükben azt írták: november 4-én Budapesten, a Groupama Arénában ismeretlen tettesek bántalmaztak két szurkolót, akik közül az egyik súlyos, a másik könnyű sérülést szenvedett. A BRFK súlyos testi sértés és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt indított nyomozást.

A bántalmazással összefüggésben - már másnap - két férfit gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. A két férfival szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök további 18 - a verekedésben részt vevő - szurkolót azonosítottak. Közülük 14 embert kedden, az esti órákban fogtak el. Valamennyiüket előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség további négy ember ellen elfogatóparancsot bocsátott ki. Ők szerdán önként feladták magukat.

A gyanúsítottak közül a nyomozók tíz embert vettek őrizetbe és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására - tették hozzá.

A klubvezetéssel folytatott hosszú tárgyalássorozat eredményeként a november 4-ei FTC-DVSC (2-1) bajnokin tértek vissza a korábban a vénaszkenneres regisztráció miatt távol maradó keménymag tagjai. A meccs szünetében verekedés tört ki a hazai drukkerek között és késelés is történt. Egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága múlt kedden úgy döntött, hogy az FTC-nek hárommillió forint büntetést kell fizetnie, és a következő három bajnoki mérkőzésén öt szektort zárva kell tartania.

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) múlt pénteken sajtótájékoztatót tartott a történtek miatt. Az FTC vezetősége azt hangsúlyozta: előre megszervezett, tudatos támadás, bűncselekmény történt a szombati labdarúgó-mérkőzés szünetében, amire nem lehetett felkészülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.