Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Január 15. 11:07, hétfő | Helyi
Forrás: police

Elfogták a 3 betörőt

Elfogták a 3 betörőt

A külföldi állampolgárok ellen a Balassagyarmati Rendőrkapitányság folytat eljárást.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. január 3-án 6 óra 57 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy honti élelmiszerbolt melléképületébe az éjszaka ismeretlen személyek betörtek.

A beszerzett információk alapján a balassagyarmati nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 24 éves férfi és két társa - egy 30 éves és egy 34 éves - szlovák állampolgár gyanúsítható megalapozottan, akiket 2018. január 9-én elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozás adatai alapján a három férfi a bolt előtt betonba ágyazott fém rudat kimozgatták, majd azzal az üzlet raktárépületének ajtaját kifeszítették, ott nem találtak semmit. Ezt követően a bolt rácsát és annak ajtaját megkísérelték kinyitni, azonban a rácsot nem sikerült eltávolítani, így az eladótérbe nem jutottak be és nem tulajdonítottak el semmit.

A 24 éves férfi meglapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2017 decemberében egy honti családi ház udvarából két kerékpárt tulajdonított el. A gyanúsított az adatok alapján 2018. január 9. előtti időszakban a borsosberényi Művelődési Ház hátsó ajtó zárját megrongálta, de a belső ajtót kifeszíteni nem tudta.

A rendőrök a három férfit a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították. A hatóság a 24 éves férfi ellen egy rendbeli lopás vétség és két rendbeli lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt, míg két társa ellen egy rendbeli lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.