Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 22. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: police

Egy őszi nap a biztonságért Cereden

Egy őszi nap a biztonságért Cereden

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberi egy teljes tanítási napon át látták el különféle tanácsokkal a diákokat Cereden.

A ceredi Id. Szabó István Általános Iskola felkérésére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai 2017. november 21-én az „Egészséghét” programsorozat keretében tartottak bűnmegelőzési előadásokat a diákoknak. A harmadikos és negyedikes diákok Fehér Katalintól, a rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának munkatársától az idegenekkel történő viselkedés, illetve a kapcsolatteremtés szabályairól hallgathattak értékes tudnivalókat, míg munkatársa, Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy az általános iskola hetedikes és nyolcadikos diákjainak beszélt az internet veszélyeiről, hangsúlyozva a védelmi funkciók alkalmazásának fontosságát.

Bárnai Kinga címzetes rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója tartott interaktív foglalkozást az ötödikeseknek és hatodikosoknak. A rendőrnő felhívta a tanulók figyelmét a szabálykövetés jelentőségére, érintve az iskolákban előforduló bűncselekményeket, kiemelve azt, hogy mit tehetnek, mit tegyenek annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

Az előadásokon egy-egy, a témához kapcsolódó videófelvételt is láthattak a diákok. A szakemberek, az ott látottak segítségével beszélték meg a gyermekekkel a hasznos tudnivalókat, illetve vontak le a tanulságokat.

A foglalkozások nagy sikerrel zárultak, a tanulók elsajátítottak olyan készségeket, melyek szükségesek ahhoz, hogy sérelmükre soha ne követhessenek el bűncselekményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:00, szerda | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.