Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 28. 11:02, péntek | Bulvár
Forrás: infovárosok/Rlm

Dobogóig pörgette kockáját a magyar rubikos

Dobogóig pörgette kockáját a magyar rubikos

Óriási magyar siker a Red Bull Rubik-kocka világbajnokságon

Elképesztő magyar sikerrel zárult az első Red Bull Rubik-kocka világbajnokság. A budapesti döntőt követően háromtagú magyar alakulat utazhatott tovább a bostoni fináléra, hogy versenybe szálljanak a bajnoki címért és a több millió forintos fődíjért. Szakály Anna, Bózsing Hunor és Barta Ádám nem csak életre szóló élményekkel tértek haza, de egyiküknek egy ezüstöt is sikerült bezsebelni a tengeren túlról. Az újrakeveréses számban versenyző Barta Ádám ugyanis egy játékos kivételével mindenkit maga mögé utasított a mezőnyben.

12 országból, több mint 50 gyorskezű versenyző érkezett az első Red Bull Rubik-kocka világbajnokság bostoni fináléjára. A világ legjobb kockásai közül végül a 22 éves ausztrál Feliks Zemdegs tartolt a mezőnyben, aki megdöntve minden rekordot, mindössze öt másodperc alatt pörgette ki a kockát. Természetesen a magyar találmánynak szentelt bajnokságról nem hiányozhattak a magyar színekben versenyző játékosok sem: Szakály Anna, Bózsing Hunor és Barta Ádám nem akárhogy pörgették kockáikat a legendás feltaláló, Rubik Ernő előtt.



Bózsing Hunor idén májusban a férfiak közül az egykezes és a 3x3-as fordulókban is győzött hazai terepen. Ezúttal ismét az egykezes kategóriában remekelt, és egészen a döntőig sikerült eljutnia, ahol bár végül dobogóra nem állhatott, a verseny minden percét élvezte. „Szuper volt a szervezés, a verseny helyszíne. Sokan nem is gondolnák, hogy mennyit számít egy ilyen versenyen a megvilágítás, itt ez tökéletes volt. Izgalmas volt maga a formátum is, a szemtől szembe versenyzés. Plusz, olyan legendás kockásokkal találkozhattam, akiknek a nevét már öt-tíz éve ismerem. Igazán profi társaságba kerültünk” – árulta el a magyar versenyző, aki minden eddiginél motiváltabban gondol a további versenyekre.

Barta Ádám az újrakeveréses különszámban mutatta meg tehetségét. Ez azt jelenti, hogy a magyar versenyző két kockával állt az időmérő óra mellett, egy kevert és egy már kirakott kockával a kezében. A cél, hogy a kirakott kockát minél gyorsabban abba az állapotba hozza a játékos, amelyben a megkevertet találta. Ebben a versenyszámban Ádámnak csak egy riválisát nem sikerült legyőznie, így végül a dobogó második fokára állhatott fel. „Minimálisan bánkódom, hogy nem jött össze, de nagyon sok faktor szerepet játszott ebben, például a szerencse és az idegek harca is. Összességében nagyon elégedett vagyok, és azt hiszem, lassan sikerül felfognom, mit is jelent az eredmény, amit sikerült elérnem” – mesélte Ádám, akinek volt már korábbról versenytapasztalata, így megtanulta kezelni ezeket a helyzeteket. „Ilyenkor ki kell zárni a külvilágot, ugyanúgy kell kockázni, mintha az ember otthon lenne vagy éppen a metrón ülne.”

Címkék: rubik-kocka, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára