Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 16. 07:47, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Daniel Craig árverésre bocsátja Bond-autóját

Daniel Craig árverésre bocsátja Bond-autóját

Jótékonysági árverésen válik meg híres Aston Martin márkájú Bond-autójától a 007-es szerepét már négy filmben alakító Daniel Craig.

A Christie's aukciósház csütörtökön jelentette be, hogy a színész eladja a limitált darabszámban készült Aston Martin-típus kifejezetten számára gyártott példányát.

Az Aston Martin több mint 50 éve jellegzetes kelléke a Bond-filmeknek, először a Goldfinger című 1964-es epizódban ült egy Aston Martin DB5 sportkocsiban Sean Connery. Az autómárka Craig mind a négy Bond-filmjében megjelent.

A színész autója egy 2014-es Vanquish volt, ebből a típusból csak száz készült a márka századik születésnapjára. Craig kocsija persze a 007-es számot kapta. Az éjkék karosszériájú autóhoz a belső berendezés is sötétkék bőrből készült a színész kedvelt színvilágát tükrözve.

Az árverés bevételét a New York-i központú The Opportunity Network jótékonysági szervezet kapja, amely hátrányos helyzetű diákok továbbtanulását támogatja. Craig és felesége, Rachel Weisz is tagjai a szervezet igazgatótanácsának.

Az autó értékét előzetesen 400-600 ezer dollárra (100-150 millió forintra) becsülték. A Christie's február végén kiállítja Los Angeles-i bemutatótermében, majd New Yorkban árverezik el április 20-án.

Craig tavaly bejelentette, hogy még egyszer utoljára eljátssza James Bondot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.