Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 25. 11:21, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Bűnmegelőzési kampány Bátonyterenyén

Bűnmegelőzési kampány Bátonyterenyén

A bűnmegelőzési szakemberek a Polgármesteri Hivatalban várták az érdeklődőket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai a „Házhoz megyünk!” bűnmegelőzési kampány keretében 2018. október 24-én települtek ki a bátonyterenyei Városházára.

A rendőrök vagyonvédelmi eszközök bemutatójával várták az érdeklődőket akik számára a lakásbetörések, a besurranásos-, valamint az alkalmi- és trükkös lopások megelőzésének módszereiről és lehetőségeiről tájékoztatták.

A rendőrök felhívták az állampolgárok figyelmét, hogy legyenek kellően bizalmatlanok az idegenekkel szemben annak érdekében, hogy ne váljanak csalás áldozatává.

Az érdeklődők választ kaphattak az otthonaik biztonságát segítő műszaki eszközökről, és egy tesztlap kitöltésével felmérhették ingatlanuk aktuális biztonságát. A bűnmegelőzési szakemberek az érdeklődők részére az áldozattá válás megelőzését szolgáló vagyonvédelmi kiadványokat is átadtak.

Kérjük fogadja meg tanácsainkat:

  • Ne engedjen be otthonába házaló ügynököket, árusokat!
  • Minden vásárlásnál, kérjen számlát! Ha az eladó nem számlaképes, előfordulhat, hogy a termék bűncselekményből származik. Ne feledje, számla nélkül nem tudja érvényesíteni fogyasztóvédelmi igényeit, jogait!
  • Ha valamilyen indokkal be kell engednie idegeneket a lakásába, ne hagyja őket egyedül rövid időre sem! Az ilyen helyzet gyakran csupán fedő cselekmény, és az eladó célja valójában az Ön értékeinek feltérképezése, vagy eltulajdonítása.

Amennyiben csalás áldozatává vált haladéktalanul tegyen feljelentést a rendőrségen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.