Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Július 20. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Bántalmazták, megzsarolták

Bántalmazták, megzsarolták

A salgótarjáni rendőrök pár órán belül gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a két férfit.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon személyesen tett feljelentést egy 18 éves férfi 2017. július 18-án 15 órakor, miszerint őt két személy bántalmazta és megzsarolták.

A rendőrök a forrónyomos intézkedések eredményeként négy órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható S. F. 41 éves bárnai, valamint T. M. 27 éves mátranováki lakost.

A beszerzett adatok alapján a 41 éves férfi azért, hogy a fiától vásárolt mobiltelefon árát megszerezze 2017. július 18-án a délutáni órákban telefonon felhívta a 18 éves vevőt. A telefonban arra kérte, hogy jelenjen meg egy salgótarjáni parkolóban, ahol a gépkocsihoz csalt sértettet a 27 éves társa erőszakkal berántotta. A gépkocsiban mindketten követelték a sértettől a telefonját, aki azt átadta. Ezt követően őt bántalmazták, szidalmazták, zsebeit kipakoltatták. Majd egy közeli erdős részbe vitték, ahol a 41 éves férfi a fiatalt megfenyegette, majd felszólította, hogy fizessen részükre egy nagyobb összeget. A sértett megígérte a terhelteknek, hogy jövedelméből fél éven keresztül havonta 60.000 Ft-ot fizet részükre, melynek hatására elengedték.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a 41 éves és a 27 éves férfi ellen zsarolás, személyi szabadság megsértése és önbíráskodás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A hatóság tagjai a gyanúsítottakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek az illetékes ügyészségen előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.