Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 15. 08:58, szerda | Helyi
Forrás: police

Balesetek az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

Balesetek az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 34 éves nő közlekedett személygépkocsival Balassagyarmaton, a Rákóczi úton a reggeli órákban, amikor nekiütközött egy forgalmi okok miatt várakozó személygépkocsinak. A balesetben hárman sérültek meg.

A 21-es számú főúton Hatvan irányából Kisterenye irányába haladt személygépkocsijával a délutáni órákban egy nő, amikor járművével megcsúszott, az út menti árokba hajtott és felborult. A balesetben a gépjármű vezetője megsérült.

Az éjszakai órákban Karancskeszi belterületén, a Rákóczi úton Egy 34 éves férfi haladt személygépkocsijával, amikor a vizes úttesten megcsúszott és járművével az út menti oszlopnak ütközött. A balesetben egy személy sérült meg.

A rendőrség vizsgálja a balesetek körülményeit.

Az elmúlt napon további egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos!

A nyári hőség, a párás, meleg idő megviseli a szervezetet és közlekedésbiztonsági szempontból is kockázatokat rejt. A járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni, valamint a megszokottnál figyelmetlenebbek, mely egy közlekedési helyzetben megnöveli a reakcióidőt is. A gyalogosok jellemzően kevésbé néznek körül mielőtt az úttestre lépnek, vagy rosszul mérik fel a veszélyeket.

Kérjük a járművezetőket, hogy vezessenek mindig kipihenten és gyakrabban álljanak meg felfrissülni, lehetőség szerint előre tervezzék meg az útvonalat! Legyenek türelmesek, vezessen kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot!

Az évszak másik sajátossága a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely szintén próbára teszi a gépjárművezetőket. A látótávolság hirtelen csökkenésén túl, az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás” veszélyeivel. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, „felfut” a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. Mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebesség kopott gumiabroncsokkal párosul. Az autógumi futó felületének bordázatát nyáron is ellenőrizni kell, zivatar idején azonnal csökkentsék a sebességüket, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.