Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 02. 10:27, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Balesetek az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

Balesetek az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 36 éves férfi közlekedett gépjárművével 2018. augusztus 1-én 5 óra 20 perckor Karancsalján, a Határ úton, amikor egy biciklis nő előzésébe kezdett. A kerékpáros ezzel egy időben az úttest jobb oldali széléről balra akart kanyarodni egy üzem udvarára, amikor az őt előző gépkocsival összeütközött. A baleset következtében a nő súlyos sérülést szenvedett.

Az elmúlt napon, a megye területén, további egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A rendőrség a balesetek körülményeit vizsgálja.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése fontos társadalmi érdek, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi közlekedési szabályok megtartására hívja fel a kerékpárosok figyelmét:

- Kerékpárral csak az vegyen részt a közúti forgalomban, aki biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban van!

- Kerékpárral közlekedni csak az erre kijelölt helyen, ennek hiányában az útpadkán, az úttest jobb széléhez húzódva, egy sorban szabad!

- Az autóbusz forgalmi sávon kerékpározni csak akkor szabad, ha azt közúti jelzés engedi!

- Kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia, és azt gyalogosan kell áttolni az úttesten!

- Kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között csak akkor szabad közlekedni, ha az megfelelően ki van világítva!

- Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárosnak fényvisszaverő mellényt kell viselnie!

- A gyalog- és kerékpárúton közlekedő kerékpáros a gyalogos forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti!

- Fontos, hogy kerékpárral csak olyan úton közlekedjenek, ahol azt közúti jelzés nem tiltja, továbbá az életük, testi épségük nincs veszélyben!

Címkék: 2018., baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.

2024. Április 23. 10:16, kedd | Helyi

Több mint harmincmillió látogatót várnak Rómába a 2025-ös szentévben.

Több mint harmincmillió látogató érkezésével számolnak Rómában a 2025-re meghirdetett jubileumi szentévben, ami jelentős infrastrukturális és biztonsági felkészülést igényel.