Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Október 21. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Balassagyarmat: ne csak felzárkóztatásra fordítsák a fejlesztési forrásokat!

Balassagyarmat: ne csak felzárkóztatásra fordítsák a fejlesztési forrásokat!

Balassagyarmat azt kéri a kormánytól, hogy a 2020-ig rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat ne csak felzárkóztatásra fordítsák, hanem olyan területekre és településekre, ésszerű, gazdaságos projektekre is, ahol azok a lehető legjobban hasznosulnak - hangsúlyozták a Nógrád megyei város vezetői kedden sajtótájékoztatón, ismertetve azt a 22 milliárd forintos fejlesztési tervet, amelyet a következő években szeretnének megvalósítani.

Balla Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, Nógrád megye fejlesztési kormánybiztosa elmondta: a megye hat városában folytat fejlesztési tárgyalásokat, és Balassagyarmat élen jár a tervek elkészítésében. A gazdasági területeken túl minden olyan fejlesztést megfogalmaztak, amelyek komfortosabbá teszik az itt élők életét, beleértve például a gazdasági létesítmények jobb megközelíthetőségét is - tette hozzá.

Csach Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármester azt mondta: képviselőjükön keresztül azt kérik Orbán Viktor kormányfőtől, hogy a fejlesztési forrásokat ne csak az egyébként a régiót jellemző felzárkóztatásra fordítsák, mert annak megtérülése "mindig kockázatos", hanem a fejlődő, potenciállal rendelkező térségek fejlesztésére is. Ismertetése szerint a legfrissebb, 27 határ menti kistérséget összehasonlító, és azokat négy csoportba soroló gazdasági elemzés alapján 2012-ben a győri, dunakeszi, szentendrei után a második csoportba - a nyugati kistérségek mellé - egyedül a balassagyarmati került be a keleti országrészből. Egyértelmű gazdasági mutatók jelzik, hogy itt elindult valami, nagyon fontos, hogy ez a munka folytatódjon - tette hozzá.

Medvácz Lajos (Fidesz-KDNP), Balassagyarmat polgármestere közölte, hogy az elmúlt ciklusban több mint 10 milliárd forint érkezett a városba. A 67 pontból álló fejlesztési tervből a városvezető prioritásként emelte ki a munkahelyeket érintő beruházásokat, így új iparterületek kialakítását, az azokhoz vezető utak kiépítését, a várost elkerülő tehermentesítő út építésének folytatását.

A tervek között említette egy színházterem megépítését is, amiről még 1914-ben hozott döntést az akkori városvezetés, de azóta sem valósult meg. Felsorolása szerint a balassagyarmati, nagyrészt a területi operatív program forrásainak segítségével megvalósítani kívánt elképzelések között van többek között a természetvédelmi területek, az Ipoly-holtág fejlesztése, kerékpárút és új sportcsarnok építése, a strandfürdő és a mozi felújítása éppúgy, mint a szociális városrehabilitáció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.