Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 27. 11:57, szerda | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye videóval

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye videóval

Nógrád megyében az elmúlt 24 órában egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset, és két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 48 éves nő közlekedett személygépkocsival Bátonyterenye belterületén a Nemti úton 2019. február 26-án 19 óra 30 perc körül, amikor egy kivilágítás nélküli útszakaszon elütött egy úttesten gyalogosan közlekedő férfit. A gyalogos a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A délutáni órákban Balassagyarmat belterületén, a Kóvár úton közlekedett személygépkocsival egy 27 éves nő, amikor nekiütközött egy előtte forgalmi okokból álló másik személygépkocsinak. A balesetben nem sérült meg senki.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt napon további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a gépjárművezetőket, hogy az időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek, különösen figyeljenek a gyalogosokra, kerékpárosokra!

A KRESZ a gyalogosok részére előírja, hogy „lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata kötelező!” A láthatósági - fényvisszaverő - eszközök használata életmentő lehet lakott területen belül, sötétben, és jó látási viszonyok között egyaránt, így a mellény viselése ajánlott azokban az esetekben is, amikor az éppen nem kötelező! A láthatósági mellény mellett, vagy a helyett a nem sötét színű, jól látható hétköznapi ruházat viselése is sokat jelenthet egy baleset bekövetkezésének megelőzésében.

A gépjárművek tompított fényszórói 35-45 m távolságban világítják meg az útfelület egy részét, azonban ez a távolság az esős, ködös, párás időben jelentősen lecsökkenhet. A szürke-fekete, környezetbe olvadó ruházatú, láthatósági eszközöket nem viselő gyalogos baleseti kockázata megnő, így féktávolságon belül könnyen elüthetik őket. Lakott területen kívül a gyalogosoknak kötelező a forgalommal szemben közlekedni, mert így jobban látják a szemből érkező forgalmat!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság biztonságos és balesetmentes közlekedést kíván!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit