Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 23. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: etaska.hu

A világ legokosabb hátizsákja

A világ legokosabb hátizsákja

Az amerikai AMPL megalkotta a világ legokosabb hátizsákját. Nincs szükség többé kipakolásra. Egyetlen kábel feltölti a hátizsákot és vele együtt a benne lévő összes készüléket.

Okos fejlesztés, óriási siker

Okostöltés, védelem és nyomon követés. A cég így jellemzi saját fejlesztését, ami Las Vegasban, a 2015. évi CES-en több díjat is bezsebelt. Az AMPL okostáskájának sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a cég egy hét alatt összegyűjtötte a szükséges 125 ezer dollárt az IndieGogo finanszírozó oldalon.

Ehhez hasonló beépített töltővel rendelkező okoshátizsákot választhatunk az Euroline márka jóvoltából az Etáska online webáruházból is.

Menet közben töltődik az összes kütyü

Akár utazás közben is töltheted a készülékeidet, legyen az mobiltelefon, laptop, táblagép, fényképezőgép vagy akár mind egyszerre. Nemhogy kinyitni nem kell a hátizsákot ahhoz, hogy feltölthesd a benne lévő készülékeidet, de még csak a hátadról sem kell levenni azt, mert néhány apró mozdulat, és Bluetooth segítségével az okostelefonon lévő alkalmazáson keresztül irányíthatod a töltéseket és figyelemmel kísérheted az akkumulátorok és a készülékek töltöttségi állapotát. Az applikáció elérhető iOS és Android eszközök számára egyaránt.

A beépített akkumulátor 6 ezer milliamperórás teljesítménye egy okostelefon háromszori, vagy egy táblagép egyszeri feltöltését teszi lehetővé. Ráadásul kétszer olyan gyorsan teszi ezt, mint egy átlagos fali aljzat. A teljesítmény tovább bővíthető a kivehető extra akkumulátorokkal. A tablet aksi lehetővé teszi a táblagép másodszori feltöltését, vagy további háromszori okostelefon töltést. A laptop aksinak köszönhetően pedig a laptopunk is új életre kelhet egyszer. Az okostáska Qnovo akkumulátorai képesek egymást kisegíteni, és átcsoportosítani egymás
közt a tárolt energiát. Azaz a három akkumulátor együtt egyetlen nagyként viselkedik.

Amikor pedig energiaforrás közelébe kerülünk, nincs más teendő, mint mindössze a hátizsákot az áramforrásra csatlakoztatni. Nem kell kivenni belőle semmit sem. A gyors töltő technológiának köszönhetően pedig egy óra elég a teljes feltöltéshez.

Az eszközöket és az okostáskát is biztonságban tudhatjuk

A készülékek épségéről az okoshátizsák vízhatlan külső bevonata gondoskodik. Az eszközök további védelmét a könnyű párnázott betétek biztosítják, amelyek egyfajta rezgéscsillapítóként képesek elnyelni a menet közben fellépő rázkódásokat. A töltés során esetlegesen fellépő túlmelegedés ellen pedig a megfelelő szellőzés és az applikáció figyelmeztető jelzése gondoskodik.
Az okoshátizsák tulajdonosának nem kell aggódnia a kézipoggyász szabályzatok miatt sem, mert az akkumulátorok paraméterei a TSA által előírt mérethatárok alatt vannak. A tolvajok ellen pedig az applikáció vértez fel további extra védelemmel: az alkalmazás jelez, ha a táska eltávolodik tőlünk. Ez azért is hasznos, mert így biztosra vehetjük, hogy mi sem felejtjük ott sehol sem véletlenül az okos hátizsákunkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:49, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.

2024. Április 23. 10:16, kedd | Helyi

Több mint harmincmillió látogatót várnak Rómába a 2025-ös szentévben.

Több mint harmincmillió látogató érkezésével számolnak Rómában a 2025-re meghirdetett jubileumi szentévben, ami jelentős infrastrukturális és biztonsági felkészülést igényel.